Доступність посилання

ТОП новини

В УКРАЇНІ СТВОРЕНО ТРАНЗИТНИЙ КОМП’ЮТЕРНИЙ СЕРВЕР, ЗА ДОПОМОГОЮ ЯКОГО ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ МАНІПУЛЮВАННЯ ІНФОРМАЦІЄЮ, ЩО НАПРАВЛЯЄТЬСЯ ДО ЦВК – ЗІНЧЕНКО.


Керівник виборчої кампанії Віктора ЮЩЕНКА Олександр ЗІНЧЕНКО заявляє, що в Україні створено транзитний комп’ютерний сервер, за допомогою якого здійснюється маніпулювання інформацією, що направляється до ЦВК. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, народний депутат Петро ПОРОШЕНКО на прес-конференції зазначив, «що транзитний сервер знаходиться у приміщенні, яке перебуває під контролем Адміністрації Президента». З цього сервера особи, які мають відношення до штабу Віктора ЯНУКОВИЧА, зокрема Віктор МЕДВЕДЧУК і Андрій КЛЮЄВ, проводили маніпуляції даними, які відправляються до ЦВК, наголосив П.ПОРОШЕНКО.

«Я наголошую на тому, що кожний окремий файл відправлявся на сервер ЦВК тільки після того, як був перевірений на транзитному сервері і було отримано «добро» на його відправку… Саме це є черговим доказом маніпуляції результатами виборів», - наголосив П.ПОРОШЕНКО.

Народний депутат Роман ЗВАРИЧ поінформував, що «кожна територіальна виборча комісія, коли отримує протоколи дільничних комісій, відправляє протягом 10-15 хвилин результат дільничних комісій в електронному вигляді до ЦВК. Насправді, ці дані потрапляють на транзитний сервер».

Р.ЗВАРИЧ також сказав, що у штабі В.ЮЩЕНКА вже визначили приблизно 2 тис. 300 відмінностей у результатах голосування між висновками паралельного підрахунку голосів та висновками транзитного серверу ЦВК.

За його словами, ці розбіжності не є дуже великими і становлять трохи менше 8 тис. голосів на користь В.ЯНУКОВИЧА.

О.ЗІНЧЕНКО поінформував, що на транзитному сервері ЦВК міститься інформація про те, що за В.ЮЩЕНКА проголосували 11 млн. 491 тис. 171 чоловік, а за В.ЯНУКОВИЧА - 11 млн. 398 тис. 319 чоловік. За словами О.ЗІНЧЕНКА, різниця між кандидатами становить 92 тис. 852 голоси на користь В.ЮЩЕНКА.

Крім того, на прес-конференції всім журналістам роздали компакт-диски з інформацією про результати паралельного підрахунку голосів та для порівняння з базами даних виборчих комісій.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG