Доступність посилання

ТОП новини

ЗАДОРОЖНІЙ НАГОЛОШУЄ, ЩО У РАЗІ НАЯВНОСТІ 300 ГОЛОСІВ ДЛЯ ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО КОНСТИТУЦІЇ ВОНИ МОЖУТЬ БУТИ ПРИЙНЯТІ НАВІТЬ 9 ЛИСТОПАДА.


Передбачається проведення 8 листопада Погоджувальної ради керівників груп і фракцій парламенту щодо можливого голосування в парламенті по законопроекту №4180 щодо внесення змін до Конституції. Про це повідомив в інтерв’ю журналістам представник Президента України у Верховній Раді України Олександр ЗАДОРОЖНІЙ.

За його словами, на сьогодні готові голосувати за зміни до Конституції 280 народних депутатів (для результативного рішення необхідно 300 голосів народних депутатів – УНІАН). Він підкреслив, що саме тому на сьогодні продовжуються консультації.

О.ЗАДОРОЖНІЙ не виключає, що в разі, якщо для прийняття змін до Конституції будуть наявні необхідні 300 голосів, то законопроект №4180 може бути поставлений на голосування 9 листопада, під час проведення дня уряду в парламенті. (Наступний тиждень є не пленарним – УНІАН).

О.ЗАДОРОЖНІЙ заявив, що парламентська більшість не допустить зриву політичної реформи. За його словами, у зв’язку з цим вони вимагають гарантії того, щоб було чітко заявлено про те, що 300 депутатів готові голосувати за політреформу.

За його словами, без таких гарантій парламентська більшість не допустить винесення законопроекту в сесійну залу, щоб голосування по ньому «було зірвано».

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG