Доступність посилання

ТОП новини

Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації переконаний, що в другому турі виборів переможе Віктор Янукович.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 5 листопада 2004 - Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк переконаний, що в другому турі виборів переможе Віктор Янукович. Він подякував галичанам за активне відвідування виборчих дільниць і водночас заявив, що з обранням нового Президента Івано-Франківщина не має підстав розраховувати на важливі державні фінансові програми, адже, як відомо, майже 90% виборців Прикарпаття у першому турі підтримали кандидатуру Віктора Ющенка.

У державі триває зростання рівня економіки, підвищується розмір пенсій, стипендій та зарплат, незабаром будуть ліквідовані всі борги за минулі роки, і не лише бюджетникам, але й працівникам підприємств, які збанкрутували. Усі ці виплати будуть здійснюватись не лише в період виборчої кампанії. Такі новини повідомив під час прес-конференції голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк, повернувшись із засідання Кабінету Міністрів. Безпідставним є ажіотаж населення і масове скуповування валюти. Голову облдержадміністрації здивував той факт, що в обмінних пунктах практично неможливо купити валюту, про що він несподівано довідався:

“Кажуть, що немає валюти в обмінних пунктах. Знову ж таки, в Національному банку є достатньо валюти. Національний банк в останні дні, відколи почався ажіотаж, виділив додатково 400 мільйонів готівкової валюти, для того щоб населення могло спокійно купувати по курсу, встановленому Національним банком, валюту. І що ви думаєте, зробили спекулянти? Заморозили, заховали валюту”.

Не здивували Михайла Вишиванюка і результати першого туру президентських виборів на Прикарпатті і те, що майже 90 % галичан, які взяли участь у виборах, підтримали кандидутуру Віктора Ющенка:

“Але з врахуванням того, що практично влада сама себе не рекламувала і за владу ніхто не агітував, а опозиція два роки підряд інтенсивно із села в село, з колективу в колектив ішла з однією тезою, що влада злочинна, що влада погана, що влада ніяка, і зворотної реакції ніякої не було, то навіть цей результат фіфті-фіфті, є надзвичайно позитивний для влади”.

На завершення голова обласної держадміністрації заявив, що впевнений у перемозі в другому турі нинішнього прем”єр-міністра Віктора Януковича, а галичани, які зараз підтримали Віктора Ющенка, самі не підозрюють, що їх очікує в майбутньому:

“Те, що Янукович виграє вибори без Івано-Франківської області, в мене сумніву немає. Я не агітую за Януковича, я говорю зараз як прагматик. Він обійдеться без Франківської області, але що робитиме Франківська область в майбутньому без підтримки Президента, без підтримки уряду, це в мене питання дуже велике. Так що не треба, знаєте, так “гнати хвилю”.

Журналісти відразу ж запитали голову обласної держадміністрації, чи не сприймати це як погрозу виборцям? Однак Михайло Вишиванюк відповів, що він не погрожує, він лише пропонує добре подумати, за кого голосувати в другому турі президентських виборів.
XS
SM
MD
LG