Доступність посилання

ТОП новини

КІВАЛОВ ПРОГНОЗУЄ, ЩО ЗАВТРА МОЖУТЬ БУТИ ОПРИЛЮДНЕНІ ОСТАТОЧНІ РЕЗУЛЬТАТИ ПЕРШОГО ТУРУ ВИБОРІВ.


Голова Центральної виборчої комісії Сергі КІВАЛОВ прогнозує, що завтра, 9 листопада, після обіду, з великою імовірністю будуть оголошені остаточні результати голосування у першому турі президентських виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні журналістам.

За словами С.КІВАЛОВА, затримка у підрахунках пов''язана, зокрема, з тим, що до ЦВК ще досі не надійшли 23 з 225 протоколів територіальних виборчих комсій. За його словами, сьогодні ввечері ці протоколи мають нарешті бути доставлені до комісії, і якщо це відбудеться, то завтра підрахунок голосів буде завершено.

На запитання, які саме регіони зволікають із відправкою протоколів до ЦВК, С.КІВАЛОВ зазначив, що йдеться про найрізноманітніші округи по всій території України, зокрема, про Львівщину, Донеччину, Кіровоградщину, Тернопільщину. "Ми теж стурбовані тим, що не всі протоколи надійшли", - наголосив С.КІВАЛОВ, наголосивши, що не потрібно звинувачувати у цьому ЦВК, оскільки тервиборчкоми формувались із представників кандидатів у президенти. "Кого нам рекомендували, того ми і затвердили", - зазначив він.

С.КІВАЛОВ наголосив, що ЦВК, жорстко дотримуючись норм виборчого законодавства, у жодному разі не затягуватиме оприлюднення остаточного підрахунку голосів першого туру до 24.00 11 листопада. "Я навіть не хочу про це говорити", - наголосив він, таким чином категорично виключивши варіант, за яким 10-денний термін оголошення результатів підсумків голосування може бути порушено.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG