Доступність посилання

ТОП новини

НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ ТЕТЯНА ЗАСУХА ЗАЛЯКУЄ ВИБОРЦІВ НА КИЇВЩИНІ – ОБЛАСНИЙ ШТАБ ЮЩЕНКА.


Жителі Васильківського району Київщини стурбовані брутальним залякуваннями та погрозами, спрямованими на їхню адресу народним депутатом Тетяною ЗАСУХОЮ у зв`язку з перемогою В.ЮЩЕНКА на виборчих дільницях району в першому турі президентських виборів. Про це повідомив УНІАН народний депутат України, керівник обласного штабу В.ЮЩЕНКА Євген ЖОВТЯК.

За словами Є.ЖОВТЯКА, у зв`язку з цими погрозами ініціативна група громадян розповсюдила серед населення району звернення.

"Ми, жителі Васильківщини, стурбовані діями народного депутата Тетяни ЗАСУХИ, яка, використовуючи своє службове становище, місцеві державні адміністрації, правоохоронні органи, навмисне дестабілізує суспільно-політичну ситуацію в регіоні, проводить залякування жителів Васильківщини, агітує за провладного кандидата в Президенти України ще до оголошення результатів першого туру", цитує звернення народний депутат. Є.ЖОВТЯК повідомляє, що наявна в нього інформація повністю підтверджує ці факти.

Зокрема, автори звернення наводять приклади зустрічей, проведених Т.ЗАСУХОЮ в Гребінках, Данилівці, Калинівці, інших населених пунктах району. Такі ж зустрічі, пишуть виборці, проводить і голова Васильківської райдержадміністрації Микола СТЕЛЬМАХ. "Ці протиправні дії відбуваються з мовчазної згоди та невтручання органів прокуратури, міліції та СБУ", - зазначено в документі.

Є.ЖОВТЯК навів й інші факти, що не фігурують у зверненні. Зокрема, під час візиту в село Плисецьке 5 листопада народний депутат "погрожувала терором" селянам, попереджуючи, що в них е буде "ні пенсій, ні газу", якщо ті не проголосують за Віктора ЯНУКОВИЧА.

Під час зустрічі в Плисецькому жителька села запитала, чому її син, що вийшов із тюрми, не може знайти собі роботи, а народні депутати агітують за кандидата в Президенти з двома судимостями. Замість відповіді Т.ЗАСУХА, розповідає Є.ЖОВТЯК, почала прямо погрожувати селянці – зокрема, пообіцяла спалити їй хату.

В селищі Калинівка, де є серйозною проблема водопостачання, під час зустрічі з жителями Т.ЗАСУХА заявила жителям села: "ви підтримали ЮЩЕНКА, то нехай він вам і воду тягне", а також додала, що подаровані школі комп`ютери "можна й забрати", якщо калинівчани не змінять свого ставлення до влади.

"Засухи діють традиційними для них методами, - коментує ситуацію Є.ЖОВТЯК. Такі ж факти мали місце й перед першим туром – але вони не подіяли на виборців". Він зазначив, що нещодавно помінялось обласне міліцейське керівництво. "Перед київською обласною владою стоять чіткі завдання фальсифікувати результати другого туру, але ці спроби будуть марними", - переконаний народний депутат. Він запевняє, що "виборці Київщини не тільки вільно проголосують, а й відстоять свій вибір".

Народний депутат України Т.ЗАСУХА входить до фракції партії "Трудова Україна". Її чоловік Анатолій ЗАСУХА є головою Київської обласної держадміністрації. Свій трудовий шлях обоє розпочинали саме у Васильківському районі. В першому турі виборів Президента України 31 жовтня цього року у виборчому окрузі №95, куди входить Васильків та Васильківський район, за даними по 99,24% оброблених бюлетенів - 66,22% голосів отримав В.ЮЩЕНКО, В.ЯНУКОВИЧ здобув 17,67% голосів.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG