Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі масово виготовляють наклепницькі матеріали проти Віктора Ющенка.


Петро Каландирець

Гасел з надписом "Звичайний фашизм" та з символікою блоку Віктора Ющенка друкують масовим накладом
Одеса, 12 листопада 2004 - Близько другої години ночі 12-го листопада завершилося протистояння на території однієї з одеських приватних друкарень “Матіс”. Тут працівники штабу Віктора Ющенка та депутат Одеської міськради Георгій Селянин виявили виготовлені оголошення з офіційною символікою виборчої кампанії лідера блоку “Наша Україна” та з надписом “Звичайний фашизм”.

На проведеній 12-го листопада прес-конференції представники коаліції “Одещина за Януковича” відмовилися коментувати факти виготовлення брудних матеріалів.

Гасел з надписом "Звичайний фашизм" та з символікою блоку Віктора Ющенка друкують масовим накладом
“До нас надходить інформація, що у міських друкарнях замовляють величезні наклади матеріалів, які компроментують опозиційного кандидата на посаду Президента України. Перша така інформація була стосовно видавництва “ВМВ” і там мова йшла про зображення Віктора Ющенка з Президентом США у карикатурному вигляді. Всі матеріали друкують без вихідних даних”,- повідомив керівник обласного штабу Віктора Ющенка в Одеській області Володимир Курінний. - Є інформація про виготовлення матеріалів фірмою “Онікс”. У цих “творіннях” ім’я Віктора Ющенка буде пов’язане з фашизмом”.

Володимир Курінний назвав згадані події провокацією під проводом Одеського міського голови та групи депутатів міськради. “Така антиагітація заборонена Законом”,- нагадав він.

До фірми “Матіс”, де були виявлені матеріали з образою на лідера блоку “Наша Україна”, прибув представник штабу кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича, депутат Одеської міськради Валентин Дубовенко, адвокат та оператор телекампанії “РІАК”. Згаданий міський депутат та адвокат заявили про “перешкоди, котрі чинять представники Ющенка нормальній творчій діяльності фірми “Матіс”. У відповідь на прохання журналіста пояснити причину їхньої появи на території друкарні “Матіс” депутат міськради Дубовенко повідомив, що “має Конституційне право не давати інтерв’ю. Я не хочу відповідати на запитання – і все”.

Так мав виглядати матеріал після повного виготовлення
Спроба депутата Одеської міськради Георгія Селянина викликати на територію друкарні “Матіс” керівника районного управління внутрішніх справ Одеси не мала результату. На місці події побували лише два оперативних працівники, які заявили, що у політику не втручаються.

Представники Одеського обласного штабу Віктора Ющенка склали акт, який засвідчив небажання правоохоронних органів “стати на перешкоді порушенням чинного Закону “Про вибори”, який забороняє виготовлення і поширення матеріалів наклепницького і образливого характеру”.

За словами депутата міськради Георгія Селянина, “працівники міліції не побажали шукати реальних замовників виготовлення образливих матеріалів і відкривати справу за фактом порушення Закону на території міста Одеси”.

Депутат міськради і представник штабу Януковича - Валентин Дубовенко з"явився на території друкарні "Матіс"
Тим часом, 12-го листопада коаліція “Одещина за Януковича” поскаржилася журналістам, що їм не дають висловитися у ЗМІ.

На прес-конференції, зокрема, повідомили, що “представники і керівники громадсько-політичних сил блоку “Одещина за Януковича” не мають можливості виступати на одеському радіо, телебаченні і у друкованих виданнях: “Причина у тому, що нас туди не допускають”.

Опозиційний депутат міськради Георгій Селянін у центрі подій.
Ця фраза викликала сміх навіть у працівників провладних засобів масової інформації. На прохання журналістів назвати недосяжні для коаліції “Одещина за Януковича” і виборчої кампанії прем’єр-міністра України мас-медіа представник “Партії регіонів” Василь Васильковський назвав лише газету Одеської обласної ради та адміністрації “Одеські вісті”, які не надрукували одне з інтерв’ю довіреної особи кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича - Раїси Богатирьової про “значні досягнення команди Віктора Януковича. Це інтерв’ю від 1-го вересня так і не надрукували...”

Ще одним поясненням “недоброзичливого” ставлення ЗМІ до прихильників провладного кандидата назвали недостатнє фінансування коаліції “Одещина за Януковича”.

Представник “Партії регіонів” в Одесі Василь Васильковський відмовився висловити оцінку фактам виготовлення у приватних друкарнях міста різноманітних матеріалів з образами на адресу кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка:

Прес конференція представників Коаліції "Одещина за Януковича"
“Оскільки цей факт мені не відомий, оцінок я йому давати не можу. Про це я чую від вас вперше”.
XS
SM
MD
LG