Доступність посилання

ТОП новини

ЧЛЕНИ ДЕЛЕГАЦІЇ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ПАРЛАМЕНТІВ ПОЗИТИВНО ОЦІНЮЮТЬ ПРОВЕДЕННЯ ПЕРШОГО ТУРУ ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРІВ В УКРАЇНІ.


Члени делегації європейських парламентів, які прибули в Україну для спостереження за підготовкою до другого туру виборів, позитивно оцінюють проведення першого туру президентських виборів в Україні 31 жовтня. "З точки зору спостерігачів процес був позитивним", - зазначив глава делегації, голова групи франко-української дружби у парламенті Франції, член делегації Франції в ОБСЄ Тьєрі МАРІЯНІ.

За його словами, головною проблемою були помилки у списках виборців. "За винятком невеликих помилок процес виборів і підрахунок голосів у тих місцях, де ми були присутні, був абсолютно прозорим. Нічого екстраординарного не бачив, не враховуючи неточностей у списках виборців", - сказав він.

Водночас Т.МАРІЯНІ порівняв спостерігача з "солдатом в траншеї, коли ви бачите уривок битви, а не все поле".

Депутат, голова групи досліджень з питань безпеки та оборони, суддя вищого суду юстиції Ален МАРСО зазначив, що спостерігачі були присутні "при кампанії, яка не змушувала червоніти". За його словами, вибори 31 жовтня були схожі на виборчі кампанії у країнах Західної Європи." Ми вважаємо, що виборча кампанія проходила у відповідності до прийнятих критеріїв", - сказав він.

У свою чергу депутат іспанського парламенту , член делегації в ОБСЄ Хесус Марія ЛОПЕЗ-МЕДЕЛЬ БАСКОНЕС зазначив, що члени делегації бачили помилки під час виборів, але вони не мали суттєвого значення. "Процес виборів був прозорий і чесний", - сказав він.

Експерт, адвокат (Франція) Олів''є де ШАЗО зазначив, що спілкувався з представниками команд обох кандидатів в Президенти Віктора ЮЩЕНКА і Віктора ЯНУКОВИЧА. Він дійшов висновку, що "в плані виборів, ця президентська кампанія не була більш жорсткою, ніж у нас, у Франції".

Члени делегації повідомили, що прибули в Україну на запрошення віце-спікера Адама МАРТИНЮКА і перебуватимуть до понеділка. Вони планують провести зустрічі в ЦВК, МЗС, з представниками молодіжних та громадських організацій. Члени делегації вже відвідали міста Житомир та Славутич, де зустрілися з представниками штабів В.ЮЩЕНКА та В.ЯНУКОВИЧА.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG