Доступність посилання

ТОП новини

В Донецьку відбувся 20-тисячний мітинг на підтримку Януковича.


Сергій Гармаш

Донецьк, 12 листопада 2004 - Сьогодні в Донецьку відбувся двадцятитисячний мітинг на підтримку Віктора Януковича. Поряд стояв намет “За Ющенка”, де учасники мітингу брали літературу про лідера “Нашої України”.

Мітинг був організований обласною радою профспілок. Очолює її депутат Верховної Ради Василь Хара, член фракції “Регіони України”, який пройшов у парламент за списками Компартії. Він же відкрив захід, на який зібрались близько 20 тисяч людей і який називався “ Профспілки Донбасу за Януковича”.

За словами Василя Хари, в мітингу взяли участь представники всіх профспілок, які входять до облпрофради, з усіх міст та районів області.

“Віктор Федорович надійний соціальний партнер профспілок, і ми з вами це знаємо!” – наголосив профспілковий лідер. Після цього він заявив: “Ми з відчуттям небезпеки говоримо російською мовою”- і висловив впевненість, що 21 листопада 100% мешканців Донбасу проголосують за Віктора Януковича.

Треба сказати, що на трибуні, разом з Харою стояли і мер Донецька Олександр Лук”янченко і народні депутати Звягільський та Янковський, проте останні чомусь не взяли слова. Проте виступали заступник Наталі Вітренко Володимир Марченко та народний депутат, лідер профспілки працівників вугільної промисловості Віктор Турманов. Останній також заявив: “Ми повинні 100% голосів віддати за Януковича” – і розповів про адмінресурс “Нашої України”, який він начебто спостерігав у Тернопільській області в день виборів. “ І те що вони кажуть, , що сьогодні влада адміністративний ресурс використовує - я хочу вам сказати: в них немає сьогодні влади, але якби вона була, то вони б перемогли у першому турі своєю нахабністю, адмінресурсом, але вони про це не кажуть”.

А от соратник Вітренко Володимир Марченко побачив в Україні війну з фашизмом,яка начебто вже відбувається. Погодився з ним і лідер Руського блоку Володимир Філатов, який заявив, що в Україні з’явилась реальна загроза фашистської диктатури, і назвав більшу частину виборців України, які проголосували за Віктора Ющенка “антигромадянськими силами”.

Мітинг ухвалив резолюцію, в якій звинуватив Ющенка у зупинці і руйнуванні промислового та сільськогосподарського виробництва, в тому, що мільйони людей залишились без роботи і коштів для життя. “Сьогодні в наш спільний дім стукає біда. В амбіційному націоналістичному угарі деякі відомі політики, які будь- якою ціною рвуться до влади, намагаються розділити український народ на схід і захід, внести розбрат у нашу родину, прикриваючись при цьому західними цінностями”, – говориться в документі.

На цій же площі стояв намет “За Ющенка”, де люди брали літературу про лідера “Нашої України”. Студенти чекали, коли їх відпустять по домівках.
XS
SM
MD
LG