Доступність посилання

ТОП новини

В Украïні відзначається сьогодні День працівників радіо, телебачення і зв’язку


У день професійного свята у Києві біля Національноï телекомпаніï майже 30 журналістів провели акцію протесту проти цензури в інформаційних програмах. Вони утворили живий ланцюг і тримали літери, створивши напис "Тут звільняють за правду".

Президент Леонід Кучма привітав працівників цієї сфери і відзначив високий професіоналізм українських теле- і радіопрограм.

У день професійного свята у Києві біля Національноï телекомпаніï майже 30 журналістів провели акцію протесту проти цензури в інформаційних програмах.

Вони утворили живий ланцюг і тримали літери, створивши напис "Тут звільняють за правду".

Голова Незалежноï медіа профспілки Єгор Соболєв: “Вони вимагали двох дуже важливих речей. По-перше, припинити тиск на тих журналістів, які відмовляються працювати за темниками, які прагнуть працювати з дотриманням стандартів, і у відповідь отримують звільнення, відсторонення від роботи під час ефіру. По-друге, сісти за стіл переговорів з журналістами, визнати, що журналісти мають беззаперечне право формувати редакційну політику. Журналісти не вимагають нічого, окрім права працювати професійно. Це була вимога сьогоднішньої акціï”.
XS
SM
MD
LG