Доступність посилання

ТОП новини

18-го листопада у Дніпропетровську відбулися пресконференція голови виборчогоштабу Віктора Ющенка Олександра Зінченка і концерт гурту “Океан Ельзи”.


Михайло Снігур

Олександр Зінченко
Метою приїзду Олександра Зінченка до Дніпропетровська була нарада з керівництвом обласного виборчого штабу Віктора Ющенка щодо тактики проведення другого туру виборів президента.

На пресконференції Олександр Зінченко повідомив, що до центрального штабу Ющенка надходить велика кількість повідомлень про порушення закону про вибори і підготовку до фальсифікації виборів у другому турі.

“Разом з тим ніякої розгубленості у нас немає. Є абсолютне передчуття перемоги. Такого піднесення у людей я, чесно кажучи, за все своє життя не спостерігав. Це не просто надія. Це віра в те, що у наших руках наше майбутнє. І вона пронизує все суспільство” – зазначив Олександр Зінченко.

Сказавши, що влада марно вважає, що в її руках знаходяться всі важілі впливу на всі верстви суспільства, Олександр Зінченко запевнив, що є масові свідчення офіцерів МВС у тому, що вони не виконуватимуть злочинних наказів. “Влада помиляється” - сказав голова виборчого штабу Ющенка – “Ніколи в цій країні людина, яка двічі відсиділа, не буде президентом цієї країни”.

Серед іншого Олександр Зінченко зазначив, що подолання Верховною Радою вето президента на мораторій щодо продажу землі і ухвалення закону про скасування відкріпних посвідчень, який, до речі, президент сьогодні не підписав, свідчить про утворення у Верховній Раді принципово нової більшості, яка вже не залежить від виконавчої владі і президента. І, нагадавши про ознаки серйозних економічних негараздів, викликаних витратами владних структур на популістські передвиборчі заходи, звинуватив владу у безголів’ї та нечистоті рук.

Тогож дня у Дніпропетровську відбувся концерт гурту “Океан Ельзи”, який мало не був зірваний, бо зранку міліцією і автоінспекцією були затримані пересувна електростанція і акустична апаратура гурту. На концерт, що розпочався з запізненням і відбувся на відкритій тимчасовій естраді під дощем і вітром, зібралися кілька тисяч людей. Молодь шаленіла під пісні Славка Вакарчука, вимахуючи жовтогарячими хустками, стрічками, прапорцями.

Взагалі Дніпропетровськ набрав жовтогарячих кольорів – стрічки на деревах, антенах авт, сумках, парасольки, хустинки, светри, куртки помарачовими цятками кидаються в око на вулицях міста. На жаль, дівчина з Івано-Франківська, яка приїхала до Дніпропетровська спостерігачем на вибори, Галина Юсип, розвішуючи з дніпропетровськими і київськими подругами вночі стрічки на деревах, потрапила у дорожню пригоду, отримавши серйозні травми. Водій, котрий втік з місця пригоди, міліцією встановлений. Життя Галини Юсип не загрожене. Її шпиталізовано до нейрохірургічного відділення Дніпропетровської обласної лікарні.
XS
SM
MD
LG