Доступність посилання

ТОП новини

Напередодні голосування 21 листопада багатьох виборців Миколаївщини “вразила невідома хвороба”.


Петро Каландирець


Миколаїв, 19 листопада 2004 - Шалене зростання цін на продукти і ліки спричинене безвідповідальними адміністративно-командними методами керівництва в Миколаївській області привело до різкого погіршення стану здоровья, що може викликати демографічну катастрофу.

В області люди масово пишуть заяви до дільничих, що не можуть за станом здоровья не можуть голосувати на дільницях і просять щоб до них прийшли з виносною урною. Кількість заяв на деяких дільницях області перевищила 30%, що не може викликати занепокоєння, вважають у місцевому штабі Віктора Ющенка.

Лише у місті Миколаєві під час вивчення членами дільничних виборчій комісій своїх дільниць виявлені понад п”ятдесят тисяч тяжкохворих людей, які вже не можуть пересуватися навіть у межах 1-2 кварталів.

Так лише у одному селі - Воскресенськ, Жовтневого району, Миколаївської області 1000 мешканців не спроможні, за станом здоров’я, дійти до дільниці. Цілі родини написали заяви про свій “важкий стан”.

На думку активістів обласної організації Народного Руху України “Це можуть бути наслідки хронічного браку порядності та відповідальності за долю миколаївців у керівників обласної держадміністрації помножені на стреси від психологічного тиску з боку керівників установ і вузів, міліції і телеканалів УТ-1, “1+1”, Інтер, Миколаїв, що можуть фатально вплинути на результати виборів Президента та майбутнє України.


Миколаївські Рухівці звернулися за допомогою до Президента України Леоніда Кучми: Вони вимагають, “негайно припинити адміністративний тиск в області і виявити справжні причини масової неспроможності миколаївців брати участь у голосуванні на виборчих дільницях за станом здоровья.

Звільнити голову Миколаївської обласної держадміністрації Олексія Гаркушу, “який довів область до такого стану коли значна частина виборців не може дійти до виборчих дільниць”.


Тим часом, за словами першого заступника керівника штабу Вющенка у Миколаївській області – Юрія Діденка – в області тривають репресії проти прихильників лідера блоку “Наша Україна”

Юрій Діденко: “Без будь яких попереджень прихильників Ющенка хапають і запроторюють до райвідділів міліції. Вже там їх утримують іноді цілу добу. 18 листопада була затримана група споостерігачів, які прибули на Миколаївщину для забезпечення чесних виборів. Їх тримали добу у Центральному райвідділі міліції Миколаєва. 19 листопада репресії проти спостерігачів з інших регіонів тривали”.
XS
SM
MD
LG