Доступність посилання

ТОП новини

У КИЄВІ ЗА УЧАСТЮ ЯНУКОВИЧА СТВОРЕНО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ГРОМАДСЬКИЙ РУХ "НОВА ВЗАЄМОДІЯ".


Сьогодні у Палаці спорту у Києві відбувся установчий з''їзд громадської організації Всеукраїнський громадський рух "Нова взаємодія".

Як передає кореспондент УНІАН, у з''їзді взяв участь прем''єр-міністр України, кандидат на пост Президента України Віктор ЯНУКОВИЧ.

Виступаючи перед учасниками з''їзду В.ЯНУКОВИЧ подякував їм за підтримку. У своєму виступі він наголосив на великій ролі регіонів в Україні, сказавши: "сьогодні регіони є головною ланкою добробуту наших громадян завдяки тому, що в багатьох регіонах є люди, які взяли на себе відповідальність в цей складний час, і, працюючи, роблять своє майбутнє".

В.ЯНУКОВИЧ сказав, що "регіони – це фундамент, який сьогодні тримає всю державу". За словами прем''єра, він впевнений, що "у цій залі немає жодної людини, яка б за ці роки незалежності не відчула б на собі приниження, не відчула, що тільки власними силами можна побудувати майбутнє своєї сім''ї. Я добре пам''ятаю, як ми з вами опинилися в дуже складному часі розбудови незалежності. І коли зараз ганьблять людей, які всі ці часи витримували натиск так званого наступу ринку, а що таке ринок ніхто не знав, я інколи приводжу такий приклад. Що таке ринок і як ми виглядали, коли починали будувати нашу незалежну державу. Умовно кажучи, нас всіх вигнали у відкрите мінне поле, роздягненими. І ми воювали з ворогом озброєним до зубів".

У своєму виступі він також наголосив на тому, що українці "сьогодні, завтра і післязавтра мають пам''ятати про ветеранів" і робити все, щоб вони жили краще. У прес-релізі, розповсюдженому під час заходу, зазначено, що в роботі з''їзду беруть участь 7 тис. делегатів з усіх регіонів України.

Однак, за словами одного з учасників заходу, в залі присутні в основному київські студенти, а з регіонів людей не так вже й багато. Інші учасники навпаки стверджували, що майже всіх привезли на автобусах з регіонів. На запитання, чи не було проблем відпроситися з роботи в робочий день, вони сказали, що "з роботою було домовлено".

На з''їзді було розповсюджено звернення делегатів з''їзду "Нової взаємодії" до учасників руху. У зверненні зазначено: "ми, делегати установчого з''їзду Всеукраїнського громадського руху "Нова взаємодія" вважаємо, що, ми, прості громадяни, можемо брати ефективну участь в управлінні народним надбанням. Ми вважаємо, що розподіл громадських благ - це право громадян, а не чиновників, депутатів і тих, хто себе вважає "елітою" суспільства. Не правильно, коли невелика група чиновників "ділить" народні гроші "за зачиненими дверима". Сам народ може і повинен безпосередньо впливати на прийняття найважливіших рішень… Першим і поки що єдиним державним діячем, який віднайшов у собі сміливість звернутися прямо до простих громадян з пропозицією про взаємодію, став Віктор Федорович ЯНУКОВИЧ".

В урочистому концерті, присвяченому установчому з''їзду Всеукраїнського громадського руху "Нова взаємодія", взяли участь Наталя МОГИЛЕВСЬКА, Микола БАСКОВ, Таїсія ПОВАЛІЙ, Дмитро ГНАТЮК та інші.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG