Доступність посилання

ТОП новини

ВЛАДА НАДСИЛАЄ З ДОНБАСУ ДО РЕГІОНІВ ПОТЯГИ З АНТИСОЦІАЛЬНИМИ ЕЛЕМЕНТАМИ ДЛЯ ПРОВОКАЦІЙ ПІД ЧАС ГОЛОСУВАННЯ – ТОМЕНКО.


Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола ТОМЕНКО заявив, що влада надсилає з Донбасу до регіонів України потяги з антисоціальними елементами для провокацій під час голосування у другому турі президентських виборів.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Центрального штабу Віктора ЮЩЕНКА, на сесії Верховної Ради України М.ТОМЕНКО звернувся до голови Служби безпеки України Ігоря СМЄШКА, генерального прокурора України Геннадія ВАСИЛЬЄВА, міністра внутрішніх справ Миколи БІЛОКОНЯ і міністра транспорту Георгія КІРПИ з вимогою вивчити переміщення Україною десятків додаткових потягів у передвиборчий період як загрозу громадському порядку, та вжити заходів для попередження правопорушень.

За інформацією М.ТОМЕНКА, додаткові потяги спрямовуються до різних регіонів України з Донбасу – з міст Донецька, Дебальцево, Слов''янська, Іловайська, Горлівки, Ровеньків, Лисичанська, Красного Луча, Червоноармійська.

Депутат зазначив, що значну частину контингенту, який переміщується додатковими потягами, становлять колишні ув''язнені, особи, що перебувають на наркологічному обліку та інші антисоціальні елементи.

Як стверджує М.ТОМЕНКО, уже є випадки тяжких злочинів, вчинених цими особами проти місцевого населення. Так, у Лебедині Сумської області вихідцями з Донбасу, яких розселили по студентських гуртожитках, була згвалтована місцева дівчина, повідомив депутат.

Він звернув увагу на те, що більшість додаткових потягів, які спрямовуються на Західну Україну, прибувають туди до голосування за відкріпними талонами.

Водночас, повідомив М.ТОМЕНКО, ті додаткові потяги, які приходять до Києва, прибувають у місто вже після завершення голосування. Такий розклад доводить, що пасажири цих поїздів будуть використовуватися для інших цілей, ніж голосування, а саме – для злочинів проти населення міста та провокацій з метою перешкоджанню нормальному виборчому процесу та висловленню громадянами своєї громадянської позиції, зазначив він.

У зв''язку з цим голова Комітету заявив, що, в разі здійснення завезеними владою антисоціальними елементами злочинів проти населення міста, повну відповідальність за наслідки цих діянь згідно з законом України буде нести керівництво Міністерства внутрішніх справ, Міністерства транспорту, Генеральної прокуратури та Служби безпеки України.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG