Доступність посилання

ТОП новини

ЮЩЕНКО ВПЕВНЕНИЙ, ЩО "САМЕ УКРАЇНА СТАНЕ ЛОКОМОТИВОМ, ЯКИЙ ВТЯГНЕ РОСІЮ І БІЛОРУСЬ В ЄВРОСОЮЗ".


Кандидат у Президенти Віктор ЮЩЕНКО впевнений, що Україна стане "локомотивом, який втягне Росію і Білорусь в Євросоюз".

Як передає кореспондент УНІАН, В.ЮЩЕНКО звернувся до виборців, "враховуючи численні та брудні спекуляції моїх політичних супротивників", для роз''яснення своєї майбутньої політики у відносинах України з Російською Федерацією.

В.ЮЩЕНКО переконаний, що Росія є стратегічним партнером України: "Нас зв''язують історія, економічні і політичні цілі, культурні традиції. Вижити в сучасному світі, розв''язати проблеми загальноєвропейської інтеграції, глобальних фінансових криз Україна і Росія можуть лише взаємодіючи і враховуючи інтереси один одного".

"Росія – велика держава, один з основних геополітичних центрів Європи і свiту. Але на нинішніх президентських виборах цю тезу використовують противники цивілізованих відносин між Україною і Росією, намагаються розділити український народ на прихильників і противників зміцнення відносин України з Росією.

Це не відповідає дійсності. Ми розглядаємо наші міждержавні відносини як рівноправні, але водночас бачимо Україну не пасивним учасником нашого діалогу. Тільки економічно сильна Україна зможе бути надійним партнером Росії", - впевнений В.ЮЩЕНКО.

Більш того, вважає він, "сьогодні Росії є чому повчитися в України. У нас немає комплексу неповноцінності. В Україні навчилися жити по коштах, знаємо, скільки коштують енергоносії. В Україні висока політична активність, швидкими темпами формується політична нація, без якої не може бути держави. Вважаю, що саме Україна стане локомотивом, який втягне Росію і Білорусь у Євросоюз". За його словами, як і Росія, Україна прагне до активної співпраці з Європою: "Ми рухатимемося до Європейського Союзу разом з Росією, координуватимемо наші дії з Москвою. Взаємини України з НАТО не суперечитимуть двостороннім домовленостям України і Росії з питань безпеки. Ми розуміємо, що найбільш важкою проблемою сучасності є боротьба з міжнародним тероризмом, яка без НАТО і Росії неможлива".

В.ЮЩЕНКО вважає актуальною темою будівництва нових економічних відносин зняття обмежень і бар''єрів у сфері економічної взаємодії між країнами СНД. У зв''язку з цим він ініціюватиме спрощення митного законодавства між Росією і Україною, ухвалення нормативних актів про кооперативне виробництво двох країн, створення механізмiв сприятливого режиму для російського транзиту, єдиної, зокрема й мовної, ділової документації, ініціюватиме програму військово-технічної співпраці, з метою усунення конкуренції м Україною і Росією на міжнародних ринках озброєнь і розвиватиме прикордонну торгівлю.

Разом з тим, на його думку, створення наднаціональних органів управління багатостороннім економічним співробітництвом СНД вимагає часу і грунтовної уніфікації законодавства наших країн, тому В.ЮЩЕНКО ініціюватиме перенесення частини керівних органів СНД до Києва і створюватиме максимально сприятливі умови для їх діяльності.

За словами кандидата, в питанні надання російській мові статусу офіційної Україна керуватиметься європейським досвідом, особливо у сфері економічного, політичного і гуманітарного співробітництва країн СНД. Громадяни України в регіонах компактного проживання тієї чи іншої етнографічної групи одержать закріплене законодавством право говорити, здобувати освіту рідною мовою.

Як вважає В.ЮЩЕНКО, державні службовці та урядовці зобов''язані знати українську і російську мову.

Крім того, він переконаний, що ідея отримання подвійного громадянства для жителів України передчасна: "Вважаю, що для громадян України і Росії процедура зміни громадянства на російське чи українське має бути максимально спрощена. Разом з тим громадянин повинен не лише одержувати права, а й нести відповідальність перед своєю державою".

"Вважаю, що інтеграційні процеси України і Росії матимуть позитивний ефект, якщо в процесі об''єднання однаковою мірою враховуватимуться інтереси як України, так і Росії. Багатовікова традиція духовної єдності слов''янських народів є гарантією того, що проблеми між нашими країнами завжди вирiшуватимуться на цивілізованій основі, відповідно до міжнародних норм і права", - заявив В.ЮЩЕНКО.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG