Доступність посилання

ТОП новини

ОПОЗИЦІЯ НЕ БУДЕ "СИЛОВИМ ВАРІАНТОМ ПРИВОДИТИ ЮЩЕНКА ДО ВЛАДИ" – ЛУЦЕНКО.


Народний депутат, член Соціалістичної партії України Юрій ЛУЦЕНКО заявляє, що опозиція "не буде силовим варіантом приводити Віктора ЮЩЕНКА до влади".

Як передає кореспондент УНІАН, це він сказав сьогодні на прес-конференції в Києві.

За словами Ю.ЛУЦЕНКА, "влада мусить визнати перемогу його (В.ЮЩЕНКА) перемогу".

Для уникнення під час виборів можливих "погромів", зазначив Ю.ЛУЦЕНКО, виборчі дільниці охоронятимуть "добровільні дружини". Він закликав "небайдужих громадян" приходити до дільниць, щоб проконтролювати законність виборчого процесу під час підрахунку голосів і вимагати від членів комісій вивішувати протоколи підрахунку голосів.

Водночас Ю.ЛУЦЕНКО повідомив, що має "чітку інформацію про підготовку масованих десантів, спрямованих на зрив (виборів) і дестабілізацію ситуації як у Західній Україні, так і в столиці". Для цього, сказав він, з Луганської і Донецької областей потягами буде доставлено до вказаних регіонів 70 тисяч чоловік для голосування за відкріпними талонами і вчинення заворушень на дільницях.

За словами Ю.ЛУЦЕНКА, сьогодні до західних областей уже вирушили потяги з Донбасу, очікується, що такі ж потяги прибудуть до Києва завтра або у неділю вранці. При цьому він продемонстрував журналістам залізничний розклад руху "літерних" поїздів, кінцевими пунктами яких у київському напрямку є Боярка, Ірпінь, Святошин, інші станції навколо Києва.

Втім, він висловив сумнів, що люди, які приїдуть до столиці, усі без винятку голосуватимуть за кандидата від влади Віктора ЯНУКОВИЧА.

Водночас Ю.ЛУЦЕНКО заявив, що у разі, якщо суд заборонить коаліції "Сила народу" проводити публічний паралельний підрахунок голосів у Києві на майдані Незалежності, "у мене є право народного депутата провести зустріч зі своїми виборцями у тому місці".

Крім того, він висловив сподівання, що перші результати виборів почнуть надходити до Центральної виборчої комісії з 00.00 22 листопада, а вже до обіду понеділка штаб В.ЮЩЕНКА очікує отримати результати підрахунку понад 90% голосів.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG