Доступність посилання

ТОП новини

<font size=+1>ЮЩЕНКО ВИМАГАЄ СКАСУВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ВИБОРІВ У ТИХ ДІЛЬНИЦЯХ І ОКРУГАХ, ДЕ БУЛИ ЗАФІКСОВАНІ ПОРУШЕННЯ</font>


Віктор ЮЩЕНКО і опозиція в цілому вимагає скасування результатів виборів у тих дільницях і виборчих округах, де були зафіксовані порушення виборчого процесу. Про це він заявив сьогодні, виступаючи в Києві на Майдані Незалежності, де зібралося близько 100 тис. учасників акції, які протестують проти фальсифікації виборів. В.ЮЩЕНКО повідомив, що на деяких виборчих дільницях Луганської та Донецької областей явка виборців становила понад 100%. Так, зазначив В.ЮЩЕНКО, на виборчій дільниці №135 у Луганській області у виборчому процесі взяло участь 101,22% виборців. На виборчій дільниці №148 – 102,98%, на виборчій дільниці №69 – 104,74%.


Віктор ЮЩЕНКО і опозиція в цілому вимагає скасування результатів виборів у тих дільницях і виборчих округах, де були зафіксовані порушення виборчого процесу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні, виступаючи в Києві на Майдані Незалежності, де зібралося близько 25 тис. учасників акції, які протестують проти фальсифікації виборів.

В.ЮЩЕНКО повідомив, що на деяких виборчих дільницях Луганської та Донецької областей явка виборців становила понад 100%. Так, зазначив В.ЮЩЕНКО, на виборчій дільниці №135 у Луганській області у виборчому процесі взяло участь 101,22% виборців. На виборчій дільниці №148 – 102,98%, на виборчій дільниці №69 – 104,74%.

Крім того, В.ЮЩЕНКО повідомив учасникам мітингу, що у Донецькій області на момент закриття виборчих дільниць було зареєстровано 71% явки виборців. Проте через чотири години ця цифра сягнула 88%, зазначив він. Також у своєму виступі В.ЮЩЕНКО назвав неприпустимим голосування за відкріпними посвідченнями, коли в окремих випадках, які, нажаль, було зафіксовано, на багатьох виборчих дільницях за відкріпними посвідченнями одна особа могла проголосували кілька разів.

Непідписання Президентом України Леонідом КУЧМОЮ закону, який забороняв використання відкріпних посвідчень, В.ЮЩЕНКО назвав свідченням того, що Л.КУЧМА "був прямим учасником порушень на виборах" і сказав, що "ми заявляємо про недовіру ЦВК. ЦВК став пасивним, а в деяких випадках - активним учасником маніпуляцій виборів".

У зв''язку з цим В.ЮЩЕНКО звернувся до громадян України підтримати всеукраїнський рух опору на захист волевиявлення народу. На знак протесту він закликав встановлювати наметові містечка в усіх містах України.

"Ми приступили до організованого громадського опору за чесні вибори в Україні", - наголосив В.ЮЩЕНКО, повідомивши, що саме тому у його виборчому штабі створено комітет по захисту волевиявлення народу.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG