Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині все спокійно.


Сергій Гармаш

Донецьк, 23 листопада 2004 - Ситуація на Донеччині залишається спокійною. Здається. Що події в Києві турбують лише владу.

На Донбасі нормальна робоча обстановка. Так у вівторок вранці охарактеризував ситуацію на Донеччині після виборів керівник обласної адміністрації Анатолій Близнюк. І це правда. Події в Києві принаймні зовні не турбують мешканців регіону. В Донецьку не ходять ані з помаранчевими ані з біло-блакитними стрічками. Щоправда, в понеділок на центральній площі міста о 16 годині, тобто під кінець робочого дня, провели мітинг, який зібрав за різними оцінками від 10 до 30 тисяч осіб. Там справді були навіть занадто емоційні виступи. Наприклад один ветеран із ради ветеранів назвав Віктора Ющенка психічно хворою людиною. Позитивність Віктора Януковича навпаки гіперболізували. Але ці пристрасті вгамувались одразу після закінчення мітингу який тривав півгодини. Мітингуючи ухвалили резолюцію якою підтримали Віктора Януковича і засудили націоналістів.

Щоправда, у вівторок ввечорі має відбутись сесія обласної ради, де, як анонсувалось, депутати ухвалять політичне звернення. Але на момент запису цього матеріалу, це ще не стало фактом. Проте фактом стали висловлювання керівників Донецька і Донецької області, які активно коментують ситуацію навколо виборів. Наприклад мер Донецька Олександр Лукьянченко вважає, що зауваження Нідерландів щодо порушень надля нас не вказівка, бо ті Нідерланди менші ніж Донецька область – це були його слова. В той же час мер наголосив, цитую: З Донбасом жартувати і з народом нашим жартувати не можна!. Ми любимо волю і досить самодостатній народ. Ми нічиїми послугами не користуємось і самі собі чудово заробляємо в нашому краю”, - кінець цитати.

А голова обласної адміністрації Анатолій Близнюк, всупереч міжнародним спостерігачам заявив, що на Донеччині порушень не було. „Ніхто не може бути звинувачений, доки про це немає рішення суду. Тому жодного факту, який би привів до порушення прав громадян, спостерігачів або ще когось – не було. Тобто гілки влади в тому числі і судова діяли в межах законодавства” – сказав Анатолій Близнюк.

Губернатор вважає що народ сказав своє слово, тому він не бачить підстав для виникнення на теренах України грузинського варіанту: „ Ви поїдьте зараз в Київ і подивіться.ю Київ же не тільки Майдан незалежності, куди приїхали ротозеї, люди яких туди закликали і ще якісь, готові щось робити. Подивіться, Київ - нормальний спокійний і нічого там немає. Київ ситний. А Тбілісі, я не хочу міжнародних скандалів, з буржуйками вікна, без єлетроенергії, без продуктів, і не як про нас кажуть що наших сім мільйонів за кордоном прцюють, а там три чверті Грузії. От вам відповідь – чому не може бути грузинського варіанту. І наш народ розумніше.”

За словами Анатолія Близнюка, на Майдані в Київі зібрались, цитую : „рвань та пьянь” і лише 10% нормальних людей.

Анатолій Близнюк вважає законними звернення людей до влади навести лад в країні. При цьому він спростував інформацію, що донецькі шахтарі їдуть в Київ на захист Януковича.
XS
SM
MD
LG