Доступність посилання

ТОП новини

ВР ЗВЕРНЕТЬСЯ ДО ЦВК З ВИМОГОЮ НЕ ОГОЛОШУВАТИ РЕЗУЛЬТАТИ ВИБОРІВ ДО РІШЕННЯ ВЕРХОВНОГО СУДУ - МОРОЗ


Верховна Рада України звернеться до Центральної виборчої комісії України з вимогою не оголошувати остаточні результати президентських виборів до рішення Верховного Суду України з приводу порушень законодавства під час проведення другого туру виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам лідер СПУ Олександр МОРОЗ.

За його словами, сьогодні на засіданні ВР передбачається створити спеціальну слідчу комісію, яка з''ясує обставини порушення виборчого законодавства.

О.МОРОЗ зазначив, що йому відомо про існування проекту постанови провисловлення недовіри ЦВК, і можливо, вона буде поставлена на розгляд парламенту.

На думку О.МОРОЗА, для того, щоб депутати розглядали порядок денний "за" непотрібно 226 голосів. Він вважає, що 150 народних депутатів, які вносятьпропозицію про скликання позачергової сесії одночасно і ставлять питання,які на ній мають розглядатись. За його словами, у іншому випадку меншістьв 150 народних депутатів ніколи не зможе скликати таку сесію, оскільки їйне вистачатиме 226 голосів для затвердження порядку денного.

О.МОРОЗ не виключив, що під час засідання все таки буде поставлено питанняпро затвердження порядку денного її роботи на сьогодні. Лідер СПУпідкреслив, що парламент не може визнавати недійсними результати виборів,а може дати тільки політичну оцінку цих результатів.

UNIAN14.40

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG