Доступність посилання

ТОП новини

НЕЗАЛЕЖНА МЕДІА-ПРОФСПІЛКА УКРАЇНИ ЗАКЛИКАЄ ЖУРНАЛІСТІВ ВІДМОВЛЯТИСЯ НАДАВАТИ БРЕХЛИВУ ІНФОРМАЦІЮ В ЗМІ


Незалежна медіа-профспілка України закликає журналістів відмовлятися надавати брехливу інформацію в засобах масової інформації.

Про це йдеться у зверненні Комітету Незалежної медіа-профспілки України, текст якої має в своєму розпорядженні УНІАН.

"Сьогодні народ України протестує проти фальсифікації виборів, а влада робить усе, щоб люди не дізналися правди про події, що відбуваються в країні. Нашу професійну свободу - повідомляти людей новини - хочуть втопити в брехні, залякати погрозами, підкуповувати обіцянками", сказано в зверненні.

"Від нас з вами залежить майбутнє України. Наше головне завдання сьогодні – зробити все можливе, щоб у газетах, на радіо і телебаченні були чесні та об''єктивні новини. Чиніть опір брехні та обману, добивайтеся виходу чесних новин!" закликає Незалежна медіа-профспілка України.

Тільки у випадках, коли немає ніякої можливості виконувати професійний обов''язок на робочих місцях, Незалежна медіа-профспілка України закликає журналістів приєднатися до загальнонаціонального страйку. Незалежна медіа-профспілка зазначає, що це "право, дане Конституцією і Законами України, дане народом і нашою совістю!".

"Якщо у Вас особисто немає можливості для відкритого протесту, під будь-яким приводом не виходьте на роботу, беріть відпустки, беріть лікарняні листи, робіть усе можливе, щоб не брати участi в обманi своїх громадян", закликає Незалежна медіа-профспілка України.

Також Незалежна медіа-профспілка закликає повідомляти про всі випадки цензури, тиску або загроз по телефону 8-800-50-165-50 і за допомогою в регіональні організації Незалежної медіа-профспілки України або Національної спiлки журналістів України.

UNIAN14.55

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG