Доступність посилання

ТОП новини

ФРАКЦІЯ КПУ ВВАЖАЄ, ЩО СОТНІ ТИСЯЧ УКРАЇНЦІВ ВИЙШЛИ НА ВУЛИЦІ, РЕАЛІЗОВУЮЧИ "РОЗРОБЛЕНИЙ АМЕРИКАНСЬКИМИ ПОЛІТТЕХНОЛОГАМИ" СЦЕНАРІЙ


Фракція КПУ вважає, що сотні тисяч українців вийшли на вулиці, реалізовуючи "розроблений американськими політтехнологами" сценарій. Такий висновок можна зробити із заяви фракції Комуністичної партії України у Верховній Раді Україні, поширеній через ЗМІ.

У заяві зазначається, що Комуністична партія України "попереджала українське суспільство про те, що президентські вибори 2004 року у нашій країні перетворено на жорстоку сутичку двох кримінально-олігархічних кланів, у яку популістськими посулами мимоволі втягнулися тисячі виборців, котрі щиро прагнуть перемін на краще".

Фракція нагадує, що пленум ЦК КПУ прийняв рішення не підтримувати при повторному голосуванні жодного із кандидатів, "кожен із яких уособлює собою продовження політики нинішнього правлячого режиму, який привів наш народ до злиденності і горя".

Виражаючи і захищаючи інтереси трудівників, комуністи не можуть і не будуть стояти осторонь тих небезпечних процесів, які відбуваються сьогодні в Україні, наголошується в заяві. За їх словами, "відомі політичні сили, керуючись цинічним гаслом "Перемога будь-якою ціною" і залучаючи дані сумнівних "екзит-полів", ще до початку офіційного підрахунку голосів оголосили свого кандидата переможцем.

Вони запустили розроблений американськими політтехнологами, щедро профінансований Заходом і вкраденими у нашого народу грошима, випробуваний у Сербії і Грузії сценарій, так званої, "ненасильницької революції". Як відомо, у Белграді він привів до підпалу парламенту, розгрому телецентру, пострілів у спини правоохоронців".

Фракція комуністів у Верховній Раді України розділяє глибоку стурбованість суспільства екстремістськими діями політиканів, які можуть привести до непередбачуваних трагічних наслідків. Фракція комуністів заявляє, що інтереси України і її народу мають бути вищими за інтереси будь-яких партійно-політичних чи фінансових кланів.

Фракція комуністів "рішуче виступає проти розпалювання і нагнітання політичного протистояння у суспільстві, проти підігрівання масового психозу, проти тиску на Верховну Раду України, проти маніпулювання свідомістю натовпу і підштовхування людей до протиправних дій, які можуть привести до кровопролиття".

Комуністи закликають обидві сторони до стриманості, до політичних консультацій, до збереження громадського спокою, за вирішення усіх питань у рамках діючої Конституції та законів України, за торжество права і закону. Як йдеться в заяві, КПУ висловлює також "рішучий протест проти будь-якого зовнішнього втручання у внутрішні справи України".

УНІАН15.00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG