Доступність посилання

ТОП новини

РЕГІОНИ - ХРОНІКА ПОДІЙ (24.11.2004 - 10:22) читати далі...


Біля огородження в Адміністрації стоять 3 вантажівки з піском, на яких зверху кілька десятків пікетників тримають українські прапори, жовті прапори молодіжної акції "Пора". Як повідомлялося, прихильники Ющенка пікетують Адміністрацію з вимогою визнати Ющенка Президентом.

########################## (24.11.2004 - 10:22) ######################################

(10:22) В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ ТРИВАЄ АКЦІЯ НА ПІДТРИМКУ ВІКТОРА ЮЩЕНКА.

Близько 50-ти тисяч мешканців Івано-Франківщини беруть участь в акції на підтримку Віктора Ющенка на площі перед обласною держадміністрацією.

Галичани вимагають скасування фальсифікацій виборів, які відбулИся в Донецькій та Луганській областях, і визнання чинним президентом кандидата від опозиції.

Участь в акції підтримки Віктора Ющенка беруть студенти, працівники підприємств, держслужбовці, усі, хто здатний бодай на короткий час прийти на площу перед обласною держадміністрацією.

“Ющенко! Ющенко! Ющенко!” – ви чуєте, як скандує близько 50-ти тисяч іванофранківців, які зібрались на площі перед обласною держадміністрацією.

Усі, хто беруть участь в акції на підтримку Віктора Ющенка, вимагають визнання його перемоги в другому турі президентських виборів. Ректори двох найбільших університетів – Прикарпатського національного та Національного університету нафти і газу – очолили колони студентів, які беруть участь в мітингу.

Вимоги визнання недійсними результати виборів у Донецькій та Луганській областях підтримали обласна та всі районні ради Івано-Франківщини. Вони заявили, що підпорядковуються лише Вікторові Ющенку. Постійно триває відправка автобусів з людьми, які візьмуть участь в акціях опозиції в столиці.

Голова Студентського братства Івано-Франківщини Дмитро Чуйко зауважив, що особливо активну участь у цьому виявляють студенти: “Підтримати Віктора Ющенка в Києві. Студенти активно записуються на поїздку до Києва. Вони будуть там. Вони підтримуватимуть Ющенка біля Верховної Ради, біля ЦВК.

Хто залишиться тут, будемо активно підтримувати страйк”. Обласній держадміністрації не залишалось нічого іншого, як підтримати рішення обласної ради і виділити кошти на перевезення всіх, хто бажає, до Києва.

Голова фракції “Наша Україна” в обласній раді Богдан Борович переконаний, що місцева влада дуже сильно налякана, зокрема показовими є дії голови обласної держадміністрації: “Коли Михайло Вишиванюк, побачивши таку велику акцію, зібрав депутатів упродовж однієї години. Це та метода, коли влада бачить велику силу і відразу на це реагує”.

Усі учасники акції, яку очолює обласний штаб Віктора Ющенка, запевняють, що відстоюватимуть свої вимоги щодо визнання кандидата від опозиції переможцем виборів упродовж необмеженого часу.

Водночас обласний штаб Віктора Ющенка налагодив чіткий порядок під час проведення безперервної акції на підтримку народного кандидата, таким чином запобігаючи будь-яким провокаціям.

І на завершення: в Івано-Франківську все палає оранжевими кольорами. Кожна друга людина, від дітей до літніх людей, має на своєму одязі оранжеву ознаку, що однозначно вказує, кого ж галичани прагнуть бачити своїм президентом і водночас на те, що вони не змиряться з фальсифікацією виборів.

(17.30) У ЧЕРКАСАХ УЧАСНИКИ 5-ТИСЯЧНОГО МІТИНГУ ВИМАГАЮТЬ ВІД МІСЬКРАДИ ВИЗНАТИ ЮЩЕНКА ПРЕЗИДЕНТОМ

У Черкасах учасники мітингу на підтримку Віктора ЮЩЕНКА вимагають від міськради Черкас визнати В.ЮЩЕНКА "всенародно обраним Президентом". Як передає кореспондент УНІАН, таку резолюцію ухвалили в Черкасах близько 5 тис. прихильників В.ЮЩЕНКА, які зібрались на Площі Леніна.

Згідно з прийнятою резолюцією, таке рішення міськрада має проголосувати в поіменному режимі. Депутати, які не підтримають це рішення, "мають бути відкликані", - говориться в резолюції. Мітинг продовжується, в результаті чого в центральній частині міста блоковано рух автомобільного транспорту.

UNIAN

(17.36)

В УЖГОРОДІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ 15-ТИСЯЧНИЙ МІТИНГ НА ПІДТРИМКУ ЮЩЕНКА

В Ужгороді продовжується 15-тисячний мітинг на підтримку Віктора ЮЩЕНКА. Як передає кореспондент УНІАН, учасники мітингу пройшли від площі Театральної до будівлі обласної держадміністрації з вимогою визнати В.ЮЩЕНКА Президентом України. Учасники мітингу скандують "Зека геть!".

Зранку у всіх навчальних закладах Ужгорода було припинено навчальний процес. У загальноосвітній школі № 12 обласного центру викладачі не відпускали учнів на мітинг. Школярі зламали запасні двері і вибігли зі школи.

Помічник голови штабу Віктора ЯНУКОВИЧА в Ужгороді Дмитро БЄЛОВ повідомив кореспонденту УНІАН, що штаб засуджує ужгородців, які вийшли на мітинг, і вважає їхні дії нелегітимними. Представники штабу В.ЯНУКОВИЧА закликають закарпатців дотримуватися Конституції та законів України.

Д.БЄЛОВ зазначив, що штаб В.ЯНУКОВИЧА готовий визнати будь-які результати, які оголосить ЦВК.

UNIAN

(17.40)

У ЖИТОМИРІ ПРОХОДИТЬ 10-ТИСЯЧНИЙ МІТИНГ НА ПІДТРИМКУ ЮЩЕНКА

На Майдані Рад у Житомирі проходить 10-тисячний мітинг на підтримку Віктора ЮЩЕНКА. Як передає кореспондент УНІАН, відкриваючи мітинг біля пам''ятника С.Корольову, народний депутат України, керівник штабу В.ЮЩЕНКА в Житомирській області Павло ЖЕБРІВСЬКИЙ заявив, що "сьогодні вирішується доля нашого народу, нашого міста, доля кожного з нас!".

У мітингу беруть участь також голова Житомирської обласної організації СПУ, народний депутат України Олександр БАРАНІВСЬКИЙ, а також мер Житомира Георгій БУРАВКОВ.

Як заявив на мітингу О.БАРАНІВСЬКИЙ, влада руками працівників бюджетної сфери зробила голосування за Віктора ЯНУКОВИЧА. О.БАРАНІВСЬКИЙ також закликав житомирян "захистити свій вибір від корупції, не дати вкрасти гідність і волю народу України".

Мітинг проходить під гаслами "Житомирський технологічний університет говорить "Так! Ющенко", "Підтримуємо Ющенка – Партія зелених України".

Житомиром їздять агітаційні машини, із яких лунають заклики до житомирян "не дати можливість владі здійснити державний переворот шляхом фальсифікації виборів".

У поширеній листівці значиться, що після мітингу буде встановлено на Майдані Рад наметове містечко. О 18.00 у Житомирі розпочне роботу позачергова сесія обласної ради.

UNIAN

(17.40)

В ОДЕСІ ПОНАД 5 ТИСЯЧ УЧАСНИКІВ МІТИНГУ ВИМАГАЮТЬ ВІД МІСЦЕВИХ ДЕПУТАТІВ ВИСЛОВИТИ НЕДОВІРУ ЦВК І ВИЗНАТИ ЮЩЕНКА ПРЕЗИДЕНТОМ

В Одесі понад 5 тисяч учасників мітингу вимагають від місцевих депутатів висловити недовіру ЦВК і визнати Віктора ЮЩЕНКА Президентом України.

Як передає кореспондент УНІАН, в руках учасників акції лозунги "Сьогодні кожна порядна людина – за ЮЩЕНКА, за Юлю, за Україну!", "ЮЩЕНКА обрали, БОДЕЛАНА – усунемо!" та інші. Одесити, які стихійно, без оголошень через місцеві ЗМІ зібралися перед міськрадою, скандують: "ЮЩЕНКО!", "ЮЩЕНКО!".

Щойно учасники пленарного засідання міськради, які обговорювали ситуацію в Україні та місті, ухвалили звернення до Президента України Леоніда КУЧМИ, в якому міститься заклик "прийняти конституційні заходи щодо забезпечення безпеки і наведення порядку в Україні".

Сесія міськради звернулася також до депутатів місцевих рад України з пропозицією "проявити витримку і ухвалювати виважені рішення".

UNIAN

(17.55)

У СУМАХ ВІДБУВСЯ БАГАТОТИСЯЧНИЙ МІТИНГ НА ПІДТРИМКУ ЮЩЕНКА

У Сумах відбувся багатотисячний мітинг на підтримку Віктора ЮЩЕНКА, який тривав з 9.00 до 17.00. Як передає кореспондент УНІАН, під час мітингу було заявлено, що в Сумах припинили роботу підприємства і навчальні заклади.

З другої половини дня учасники мітингу блокували всі виходи з адміністративного будинку, в якому знаходяться Сумська облдержадміністрація, обласна рада та Сумська міська рада. При цьому входи до адмінбудинку з внутрішньої сторони охоронялись працівниками міліції.

Блокування було знято лише після закінчення мітингу. Приміщення адмінбудинку учасниками акцій протесту було обклеєне помаранчевими плакатами на підтримку В.ЮЩЕНКА. Сьогодні до Києва виїхала велика група сумчан, яка планує приєднатись до акції протесту у Києві.

UNIAN

(17.58)

СТУДЕНТИ З 13 ВУЗІВ ХАРКОВА ОГОЛОСИЛИ БЕЗСТРОКОВИЙ СТРАЙК

Студенти з 13 вузів Харкова оголосили безстроковий страйк і заявили, що вони не будуть ходити на навчання, доки оголошені ЦВК попередні результати виборів Президента України не будуть переглянуті.

Як передає кореспондент УНІАН, у страйку беруть участь студенти Харківського національного університету, Харківського політехнічного університету, Авіаційного університету, Інженерно-економічного університету, Педагогічного університету, Інституту мистецтв ім.Котляревського та інших.

Акція студентів розпочалась на майдані Свободи, де вже встановлено 5 наметів. Студенти розповсюдили заяву, у якій сказано: "Ми не тільки студенти - ми громадяни!".

Учасники акції закликали студентів та викладачів усіх навчальних закладів Харкова приєднатись до страйку.

"Ми переконані, що зараз наша країна на порозі громадянської війни, яку розпалюють злочинці при владі, а зовсім не опозиція чи звичайні громадяни. Ми втомились від тотальної брехні, ми - не козли. Ми вміємо думати. Ми наполягаємо на своєму праві у межах закону оголосити страйк і не відвідувати заняття, доки наша країна у небезпеці. Ми забезпечимо юридичну підтримку і захист усім студентам та викладачам, якщо вони зазнають переслідувань і репресій через свою громадянську позицію", сказано у заяві.

Також страйкуючі студенти звернулись до присутніх харків''ян прийти опівночі і захистити їх від можливих насильницьких дій з боку місцевої влади.

UNIAN

(17.59)

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА ВИЗНАЛА ЮЩЕНКА ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ

Львівська обласна рада визнала Віктора ЮЩЕНКА Президентом України.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на позачерговій сесії Львівської обласної ради було прийнято "звернення до населення Львівщини приймати та виконувати звернення та доручення В.ЮЩЕНКА як всенародно обраного Президента України".

Як повідомляв УНІАН, на сьогодні Iвано-Франківська обласна і міська, Львівська міська, Тернопільська міська, Вінницька міська Волинська обласна Луцька міська, а також Київська міська ради визнали В.ЮЩЕНКА Президентом України.

UNIAN

(15:34)

УКРАїНА-АКЦIЯ-ВИБОРИ

Багато компанiй в Українi не перешкоджають участi своїх спiвробiтникiв в акцiї громадянської непокори.

"Офiцiйно наша компанiя не пiдтримує жодного з кандидатiв, однак ми не перешкоджаємо тим спiвробiтникам, якi бажають висловити свою громадянську позицiю. Багато хто так i чинять", - повiдомили агентству "Iнтерфакс-Укра?на" в українському представництвi однiєї з мiжнародних фармацевтичних компанiй.

"На роботi зараз тiльки кiлька чоловiк, переважно технiчний персонал. Бiльшiсть спiвробiтникiв перебуває на Майданi Незалежностi", - сказав також представник одного з провiдних київських iнтернет-провайдерiв.

Схожi настрої в одному з провiдних мережених рекламних агентств. "Ми колективно йдемо на мiтинг. Дзвонять нашi колеги з Грузiї i Литви i просять передати, що вони всi подумки з нами i дуже вболiвають за нас i вiрять у нашу перемогу", - повiдомив агентству представник компанiй.

В одному з банкiв, що входить у десятку найбiльших у країнi, сказали, що спiвробiтники змiняють один одного на робочих мiсцях, навперемiнно виходячи на мiтинг. Схожа ситуацiя спостерiгається в деяких страхових компанiях.

Другий день пiдряд перериває свою роботу торговельна система ПФТС, оскiльки розташованi у Києвi ведучi оператори ринку знiмають котирування через участь своїх спiвробiтникiв в акцiї.

На Львiвському автомобiльному заводi агентству "Iнтерфакс-Україна" зазначили, що завод працює в нормальному режимi. "Тi, хто може, вийшли на мiтинг на пiдтримку Ющенка, а працiвники, задiянi у виробничому циклi, забезпечують нормальний ритм роботи пiдприємства", - сказали в прес-службi заводу.

"Практично всi нашi фахiвцi у Києвi перебувають на роботi. Ми не виключа?мо виникнення в центральнiй частинi Києва перевантажень в мережi i зараз працюємо, щоб цьому запобiгти", - повiдомив агентству один з провiдних українських операторiв мобiльного зв''язку.

Працiвники кiлькох енергопостачальних компанiй (обленерго) центру i пiвдня України також беруть активну участь у мiтингах на пiдтримку Вiктора Ющенка, однак при цьому на робочих мiсцях залишається персонал в кiлькостi, необхiднiй для стабiльної i надiйної роботи енергосистеми.

Водночас в енергогенеруючiй компанi? "Захiденерго", розташованiй у Львовi, агентству заявили, що нiхто не бере участi в акцiї. "Все спокiйно", - сказали в прес-службi.

Крiм того, у багатьох банках агентству офiцiйно повiдомили, що майже всi спiвробiтники перебувають на робочих мiсцях.

Інтерфакс-Україна

(16.19)

В ОДЕСІ ПРОХОДЯТЬ МІТИНГИ НА ПІДТРИМКУ ЮЩЕНКА І ЯНУКОВИЧА

Прихильники Віктора ЮЩЕНКА і Віктора ЯНУКОВИЧА проводять зараз мітинги на підтримку своїх обранців. Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, на Думській площі, перед будинком Одеської міськради, зібралося близько тисячі одеситів, які протестують проти фальсифікації народного волевиявлення на виборах.

Перед учасниками мітингу виступили депутати Одеської міськради Георгій СЕЛЯНИН, Микола ТАНЦЮРА, заступник голови облорганізації партії "Батьківщина" Олег АФОНІН, голова міської організації "Громадський виконком" Андрій ІЩЕНКО та інші. Учасники акції вимагають від міськради висловити недовіру Центральній виборчій комісії і визнати В.ЮЩЕНКА Президентом України.

На Куликовому полі перед трьома тисячами прихильників провладного кандидата виступили голова облорганізації Партії регіонів Василь ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ, глава Одеської єпархії УПЦ Московського патріархату Агафангел, працівник Одеського національного університету Василь ПОПКОВ та інші. Мітинги на Куликовому полі та Думській площі тривають.

UNIAN

(16.09)

Стрийська міська рада Львівської області своїм рішенням визнала лідера блоку партій "Наша Україна" Віктора Ющенка Президентом, обраним 21 листопада, та вирішила виконувати його накази та розпорядження.

Сьогодні та вчора про аналогічне рішення заявили Івано-Франківська облрада, Львівська, Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Вишгородська (Київська область), Самбірська, Дрогобицька, Трускавецька міськради (всі - Львівська область). УНІАН

(15.47)

У Кіровограді біля приміщення міської ради відбувається 25-тисячний мітинг на підтримку Віктора Ющенка.

Центральні вулиці Кіровограда повністю заповнені людьми, які скандують "Ющенко!", "Кучма – геть!".

Учасників мітингу благословив представник від Української православної церкви Київського патріархату. УНІАН

15.48

Мешканці старовинного Дубна на Рівненщині відправилися організованою колоною автобусів до столиці. Це сталося після того, як Дубенська міська рада ухвалила рішення підтримати акцію на захист демократії в Україні.

Позачергова сесія Дубенської міськради ухвалила звернення до Верховної Ради та Центрвиборчкому, у якому депутати звертають увагу на масові порушення виборчого законодавства у ході другого туру виборів, висловлюють громадську недовіру ЦВК та невизнання результатів підрахунку голосів.

Одразу після цього на центральному майдані Дубна відбулася кількатисячна акція, учасники якої заявили про визнання Віктора Ющенка законно обраним Президентом. Подібні акції відбулися в Острозі, Сарнах та Березному.

УНІАН
XS
SM
MD
LG