Доступність посилання

ТОП новини

На підтримку Віктора Ющенка виступили його прихильники у багатьох містах України.


Михайло Снігур


Дніпропетровськ мітингує. Учора, 23-го листопада, відбулися два мітинги, у яких взяли участь кілька тисяч людей.

Оголошено про безстрокову акцію спротиву фальсифікації виборів президента. Мітинги мають відбуватися щодня на центральному майдані. Про підтримку Віктора Ющенка заявила обласна організація Спілки письмеників України. Тридцять журналістів підписали заяву про чесне висвітлення подій у засобах масової інформації. 23-го листопада на мітингу біля обласної адміністрації про підтримку Віктора Ющенка заявила єврейська громада Дніпропетровська. Учора Дніпропетровськ був помаранчовим. Авта, що проїздили повз мітинг біля Оперного театру, сигналили на підтримку мітингу. Бігборд Віктора Януковича біля театру закидали яйцями. Транспарант “Дніпропетровськ за Януковича” на фасаді театру було замінено транспарантом “Ющенко – президент”.

Сьогодні, 34-го листопада, мітинги на підтримку Віктора Ющенка відбуваються і у інших містах області. І сьогодні у наступ пішла влада. По місцевому телебаченню виступив заступник начальника міського управління УВС з попередженням пр готовність силовиків вжити рішучих заходів в разі проведення несанкціонованих владою мітингів. На сесії обласної ради, яку пікетували прибічники Ющенка, було ухвалене звернення до жителів області з закликом не брати участь у вуличних заходах. Заявлено, що заходи прихильників Ющенка спонсоруються з-за кордону. Голова обласної адміністрації Володимир Яцуба заявив, що вибори в області вдбулися чесно, що Віктор Янукович в області переміг та що закордонні спостерігачі не виявили порушень. Можливо, Володимир Григорович був дезінфрмований, чи робить такий вигляд, бо координатор Європейської мережі спостерігачів на виборах (ЕНЕМО) Мечислав Ляпановський пвідомив, що 111 спостерігачів ЕНЕМО у другому турі виборів виявили на виборчих дільницях області понад 50 брутальних порушень Закону про вибори президента в Україні. Депутат обласної ради директор Нікопольського ферросплавного заводу Володимир Куцин заявив про необхідність створення в Україні Південно-Східної автономії. Оголошено про скликання на Дніпропетровщині зборів депутатів всіх рівнів. Представникам пікетників відмовлено у праві виступити перед сесією обласної ради.

Зараз, о 17-й годині, коли готується цей репортаж, у центрі міста біля оперного театру назріває конфронтація між прихильниками Віктора Ющенка і людьми, котрих звозять автобусами з підприємств на підтримку Віктора Януковича. Серед них знаходяться співробітники міськвиконкому. Прихильників Ющенка близько трьох тисяч, з боку Януковича – близько чотирьох тисяч. Натовпи стоять напроти один одного, розділені міліцією і скандують гасла на підтримку своїх кандидатів. Спроб прорвати кордон міліції не було. Про розвиток подій – у наступних репортажах.
XS
SM
MD
LG