Доступність посилання

ТОП новини

Донецьк святкує перемогу Януковича.


Сергій Гармаш

Донецьк, 25 листопада 2004 - В середу в вечорі ще до оголошення ЦВК результатів виборів, на біг-бордах навколо центральної площі в Донецьку вже висіли надписи „Янукович - Президент України”.

Мітинг в Донецьку на підтримку Віктора Януковича був оголошений на 16.45. Але в цей момент на площі ім. Леніна зібрались не більше 300 осіб. Тобто, як такого мітингу не було. Люди просто стояли на площі і чогось чекали. Як потім з’ясувалось - трансляції з ЦВК яку вивели на великий екран. Цікаво, що ще за дві години до оголошення даних Центрвиборчкому на біг-бордах навколо площі вивісили написи – „Янукович – Президент України”.

Оголошення ЦВК перемоги Віктора Януковича групи молоді на площі зустріли вигуками схвалення. Одразу ж заграла музика і співаки на сцені заспівали пісню про Януковича:

„В любой беде не отведет глаза, разделит с нами радости и горе. За вас сегодня Виктор Янукович, отдать готові наши голоса.

Молодь наклеювала на себе та на все навколо наклейки з написом Янукович - Президент України. На честь перемоги в небі палав феєрверк. Але при всьому цьому всенародного свята журналісти на площі не побачили. А за межами площі взагалі все було тихо і спокійно.

Між тим людей продовжують відправляти в Київ. Тисячами. Сьогодні вже примушують їхати навіть ринкових торговців. Інакше погрожують позбавити торгового патенту. Зокрема до виїзду готують ринок біля залізниці. Вже сьогодні він закрився об одинадцятій. Торговці кажуть, що їх примушують їхати і питання лише у нестачі транспорту. Скоріше за все вони поїдуть у столицю в п’ятницю.

Студенти Донецького національного університету ухвалили звернення до президента Кучми, в якому від імені студентської молоді університету зажадали покласти край антиконституційним діям опозиції та зберегти мир і спокій у країні.
XS
SM
MD
LG