Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі розпочатий безстроковий пікет біля приміщення мерії міста.


Петро Каландирець

Будинок одеської мерії у оточенні працівників міліції
25 листопада третій

день тривають протести мешканців Одеси, які висловили недовіру Центральній виборчій комісії, Одеській міській Раді та підтримали Віктора Ющенка. І цього разу біля стін мерії, на заклик коаліції “Сила народу”, протестували кілька тисяч мешканців причорноморського міста.

Учасників заходу спільною молитвою підтримали єпископ Одеський і Балтський УПЦ Київського Патріархату, Владика Яків, духівництво РКЦ, УГКЦ, УАПЦ, пастор Об’єднаної методистської Церкви Петро Мартьянов, секретар Духовної Ради Одеси і області Леонід Чернега, пастори інших христианських церков, ректор та викладачі Христианського гуманітарного університету. Всі вони, як стало відомо, підписали спільне звернення і підтримали “справедливі протести проти фальсифікації голосування під час другого туру виборів 21 листопада”.

Христианські церкви Одеси за тих хто виступає за чесні вибори
Стало відомо, що близько ста студентів Одеського державного аграрного університету підтримали заклик коаліції “Сила народу” про початок всеукраїнського політичного страйку. Як сказав у своєму виступі перед учасниками мітингу другий секретар обласної організації Соцпартії Євген Солтановський – “Комітет національного порятунку відтепер створений і в Одесі. До його складу увійшли політичні партії з блоку “Наша Україна”, Соцпартія та представники регіонального відділення Блоку Юлії Тимошенко. Серед планів регіонального відділення Комітету національного порятунку - створення у навчальних закладах, підприємствах Одеси і області страйкових комітетів”.

Помічник народного депутата України Едуарда Гурвіца – Едуард Щеглов у своєму виступі підтримав тих студентів, які “не злякалися тиску ректорів вищих навчальних закладів Одеси і підтримали всеукраїнський політичний страйк”.

Він піддав критиці Одеського міського голову Руслана Боделана, який продовжує наголошувати на необхідності запровадження в країні надзвичайного стану і неодноразово висловлював протести з приводу того, що “західні області, які існують на дотаціях, п”ють кров у східних і південних областей України і диктують їм власну позицію”.

Гасла, які тримають учасники акції протесту в Одесі
На думку помічника народного депутата України Едуарда Гурвіца - Едуарда Щеглова, “у цих словах відображена підлість цього режиму, підлість нинішньої Одеської мерії. Вони прагнуть розколоти країну”.

Серед учасників акцій протесту чимало розповідали про фальсифікації до яких вдалася влада в Одесі і області під час голосування 21 листопада.

Розповідає вчитель школи у с.Крижанівка, Комінтернівського району, Одеської області Євген Боровик:

Гасла, які тримають учасники акції протесту в Одесі
“Заява Голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецького про те, що вибори були без жодних фальсифікацій і адмінресурс не сприяв липовій “перемозі” Януковича є відвертою брехнею. Мої вчителі підлягали приниженню, образам. Їх виштовхували з дільниць. Після першого туру голосування одна з моїх знайомих освітянок Галина Дениченко два тижні була на лікарняному квитку. У неї були серцеві напади. Під час підрахунку голосів спостерігачів від Ющенка гнали з дільниць. Представники Януковича там закривалися і фальсифікували данні...”

Виступає помічник народного депутата України Едуарда Гурвіца - Едуард Щеглов.
Учасників безстрокового пікету підтримав і колишній політв’язень, відомий громадський діяч Олекса Різниченко, представники творчого світу – письменники, поети, співаки...

На проведеному біля мерії мітингу головував заступник керівника Одеського обласного штабу “Наша Україна” Олександр Голокоз.

Недовіру результатам виборів, що їх оголосила ЦВК, висловила обласна організація партії “Батьківщина” і близько десятка різноманітних галузевих незалежних профспілок в Одесі.

За чесні вибори і батьки з дитячого центру "Молода гвардія"
XS
SM
MD
LG