Доступність посилання

ТОП новини

Маніфестація в Брюсселі на підтримку Ющенка.


Славко Волинський

Брюссель, 25 листопада 2004 року – В Брюсселі перед Радою міністрів Європейського Союзу та Європейською комісією відбувся півтисячний мітинг на підтримку Віктора Ющенка. Крім українців в акції взяли участь також поляки і деякі представники Європейського парламенту.

До бельгійської столиці прибули українці з Мюнхена, Берліна, Штутгарта, Парижа, Страсбурга, і звісно українці, котрі проживають у Бельгії. Серед учасників маніфестації було понад десять українських священиків різних конфесій. Демонстрація розпочалася з молитви ”Отче наш”, а потім увесь гурт проспівав відому українську церковну молитву

“Боже великий, єдиний, нам Україну храни” (звучить спів). Далі маніфестанти скандували “Слава Україні”, “Ющенко наш Президент.”

Англійською мовою маніфестанти вигукували: “Російські війська назад в Росію”...

Лунали й українські народні патріотичні пісні.

Пісні, помаранчеве розмаїтття стягів і вбрання учасників, сотні синьо-жовтих прапорів привернули увагу не лише десятків телерадірепортерів та газетярів, але і звичайних жителів Брюсселя, які також приєднались до маніфестантів. Ось скандують представники із Польщі: “Хай живе вільна Україна”.

Один із активістів мітингу Андрій Довганюк зачитав звернення до Європейського Союзу з проханням допомогти Україні не лише дипломатичними зверненнями, а вжиттям санкцій супроти сторонників Кучми і Януковича.

Після цього виступила член Європейського парламенту Дражина Станішевська, яка розпочала словами: “Слава Україні!” Станішевська сказала, що була свідком фальсифікацій під час виборі в Україні. І повідомила, що наступного тижня Європарламент проведе позачергове засідання, присвячене виборам в Україні. І додала, що вже на сьогодні більшість членів парламенту готові оголосити вибори в україні нелегітимними.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG