Доступність посилання

ТОП новини

Розвиток подій у Верховному суді України і довкола нього.


Василь Зілгалов Гості: Віктор Агєєв - адвокат, адвокатська компанія “Агєєв, Бережний та партнери”; Роман Купчинський - експерт радіо “Свобода” у Празі (телефоном); Тетяна Монтян - відомий правозахисник, адвокат (телефоном).











Аудіозапис програми. Перша частина: Аудіозапис програми. Друга частина:

Київ, 29 листопада 2004 року.

Василь Зілгалов

Добрий вечір, шановні слухачі!

У прямому ефірі, як завжди в цей час “Вечірня Свобода”.

З Праги ведучий Василь Зілгалов.

Що стосується сьогодні драматичних, політичних подій в Україні?

Варто відзначити, мабуть ви вже всі знаєте, що у центрі уваги ВСУ.

Колись французький відомий письменник, публіцист Пьєр Буаст, писав про суди таке: “Судові зали виглядають, як густі, колючі кущі, вівця знаходить в них схованку, але не може покинути їх не залишивши там частини своєї шерсті”.

Сьогодні і ВСУ є тим місцем, де українська демократія чекає захисту своєї молодої ще шерсті, як можна образно висловитися.

Як станеться чи втратить українська демократія цю шерсть за висловлюванням Пьєра Буаста, чи збереже цю молоду шерсть.

Якраз і про це, зокрема, ми хочемо дискутувати сьогодні у нашій “Вечірній Свободі” з нашими гостями.

Традиційно нагадую телефон в київській студії: 490-29-05 – це для слухачів, код Києва: 044. Чекаємо ваших дзвінків і запитань до учасників дискусії.

У нас сьогодні є чимало гостей, насамперед: Віктор Агєєв, адвокат, адвокатська компанія “Агєєв, Бережний та партнери”; Роман Купчинський, експерт радіо “Свобода” у Празі (телефоном); Тетяна Монтян, відомий правозахисник, адвокат (телефоном). Я радо вітаю, вас всіх, дякую, що ви з нами. Добрий вечір!

І я хочу, насамперед нагадати, мабуть всі зацікавлені, бачили пряму трансляцію із залу ВСУ. ВСУ оголосив уже перерву до вівторка, до 10-ї години ранку за київським часом.

І в нас у новинах, ви чули, що Верховний Суд може розглядати позов у цивільних справах, тобто позов команди Ющенка до 5-ти днів. І як це буде триватиме ми, мабуть, будемо бачити .

Але, насамперед, сьогодні хочемо все-таки почути від нашого експерта пана Купчинського, загальну оцінку ситуації.

Пане Романе, я знаю, що Ви є так би мовити вже не гласним учасником політтехнології під назвою “Кучма-3”, як Ви можете розцінювати ситуацію політичну, яка сьогодні в Україні?

Роман Купчинський

Я вважаю, що зараз основне питання - це буде реакція Москви, як Путін поставиться до ситуації, яка розвивається?

По-перше, тут ясно мені, що події, які відбуваються в східних областях, що це є штучно спровоковані, що питання сепаратизму східноукраїнського, творення окремої Донецької, Донецько-Луганської Республіки і подібне, столиця в Харкові.

І це все, це не є серйозно, це все є делегований частиною з Москви Кучмою в великій мірі це блеф, нагнітити ситуацію так, що мовляв треба знайти людину, яка може привести назад спокій і мир в родині.

І тут Кучма, який є дуже добрий актор грає цю роль, мовляв, як посередником між воюючими сторонами, посередником ситуації, яку він сам фактично створив.

Василь Зілгалов

Пане Романе, але Кучма щойно заявив і це передали ЗМІ, що він дійсно пропонує, якщо не вдаються інші варіанти провести нові президентські вибори. Але він сьогодні дав публічну клятву, що балатуватися на третій термін не буде, як можна розглядати цю його заяву?

Роман Купчинський

Кучма також заявив, що він ніколи не розмовляв про Гонгадзе, із “силовиками”, Кравченком, Деркачем, я думаю те, що Кучма каже - це не відповідає завжди правді. І це все треба мати на увазі, що будь-яка заява, яка доходить від Кучми, це треба дуже делікатно трактувати і розглядати скільки там правди, а скільки там є фантазії чи явної неправди. Він же казав декілька разів, що ситуація в Україні, він засуджував сепаратизм два дні тому в східній Україні.

А сьогодні в розмові з Ющенком сказав, що робітничий клас в Донецьку сказав своє слово, ну вибачте, або ви засуджуєте, або ви вважаєте, що це дійсно слово українських робітників на Сході.

Василь Зілгалов

Пане Романе, як Ви вважаєте, чи може Кучма вплинути на рішення ВСУ?

Роман Купчинський

Я думаю, що абсолютно він може вплинути, я думаю, що він контролює ВСУ, а я не маю сумніви. Пригадаймо собі дволітню історію, коли він призначив суддю, як це відбувалося і які тоді були протести проти цього.

Так що я не маю ніяких ілюзій щодо ВСУ, як КСУ міг сказати, що це не є його 2-й термін, як “Президента 3-й”, то що можна чекати від такого ВСУ, якщо він піде по лінії того, що КСУ зробив минулого року.

Василь Зілгалов

Я хочу звернутися до пані Монтян, яка мабуть сьогодні спостерігала за роботою ВСУ. Як взагалі можна розцінювати сам перебіг сьогоднішнього засідання і чи можна на основі цього 1-го дня робити уже якісь висновки?

Тетяна Монтян

Можливо, я вискажу, дещо єретичну думку, але мені здається, що ВСУ все-таки боїться народу. Я впевнена, що якщо б не було величезних мас людей на вулицях, вони б швиденько за формальними підставами послали опозицію подалі і все б було шито-крито і чудово.

Тому що слід визнати, що наша доблесна опозиція дійсно подала не достатню кількість скарг по Луганській та Донецькій областях про що їм абсолютно слушно зауважив Нестор Шуфрич.

А зараз ми маємо парадоксальну ситуацію: є всі підстави для ВСУ в принципі, з формальної точки зору, може цю скаргу в варіанті, який він був навчальний, тобто просто про скасування рішення ЦВК. Задовольнити з формальних підстав тому, що дійсно деякі скарги на момент винесення були ще не розглянуті і не враховані.

Але інших скарг практично, вибачте, немає. Я не знаю чим займалися юристи “Нашої України” в Луганській й Донецькій областях і що робити далі? Порозглядати всі скарги і прийняти ЦВК таке саме рішення на користь Януковича, будь ласка, вони б так і зробили.

Але з огляду на те, що в нас занадто багато народу на вулицях, а ВСУ характеризується тим, що завжди тримає ніс по вітру. Вони приймають абсолютно дивні рішення, задовольняють клопотанню і я ніколи би не подумала, що вони можуть задовольнити.

Приймають до розгляду таку безумну вимогу, як визнати недійсними результати повторного голосування в єдиному загальнодержавному окрузі, приймають до розгляду вимогу, визнати обраним президентом кандидата, який набрав найбільшу кількість голосів в першому турі – це просто неймовірне щось коїться з нашим ВСУ.

Отже, я висловлю єретичну думку, що нарешті ВСУ трошки махлює на користь повсталого народу.

Василь Зілгалов

Я хочу звернутися до інших наших суддів у київській студії, як вони взагалі розцінюють сьогодні це засідання і чи вони погоджуються з паном Купчинським, що ВСУ знаходиться під контролем нинішнього Президента, пане Агєєв?

Віктор Агєєв

Якщо казати про ВСУ, то, безумовно, я тут згоден і з Романом, і з Тетяною, що не можна вважати наш ВСУ незалежним судовим органом. Тобто, безперечно ці вибори повинні бути предметом розгляду суду, але на мій погляд, це має бути кримінальний суд.

А та спроба зараз вирішити, фактично революційну ситуацію в Україні через той ВСУ, який ми маємо, на мій погляд, вона не є вдалою.

Оскільки, практично відкрито озвучуються месич, що ВСУ за нас або давайте ми натиснемо на ВСУ, або всі ми розуміємо, що ВСУ боїться. Але панове перепрошую, якщо з судом треба домовлятися, треба щоб він когось боявся, то навіщо потрібен такий суд.

Невже ради цього люди вийшли на вулицю, щоб ми знову домовлялися з ВСУ або щоб ми знову

На нього намагалися якось впливати.

Василь Зілгалов

Я хотів би наших шановних учасників запитати про наступне. Як ви взагалі розцінюєте роль народу, роль у Києві, інших містах України? Чи можна говорити про те, що от ці виступи людей мають безпосередній вплив на розвиток подій і будуть мати вирішальне значення? Пане Купчинський, як Ви вважаєте?

Роман Купчинський

Безперечно, що вони будуть мати сильний вплив. Я думаю, що дуже багато людей, як в Україні, так і поза кордонами ніколи не очікували, що така кількість людей так віддано і так завзято будуть стояти на майданах по всій Україні, по всіх головних і маленьких містах.

Скільки я не говорив з людьми минулого тижня з різних кутів світу, то всі здивовані настирливістю і хоробрістю цього народу. Я особисто вважаю, що як не як, але в 2005 році Ющенку повинні присудити Нобелівську премію за мир.

Василь Зілгалов

Пані Тетяна Монтян, як Ви вважаєте, наскільки реальний правовий вихід з цієї ситуації найближчі дні і чи будуть мати на це вплив події в Києві?

Тетяна Монтян

Я досі не можу передбачити, яке саме рішення прийме ВСУ і чим він його обґрунтує. Але я абсолютно переконана в тому, що тільки вулиця буде найбільшою рушійною силою на шляху суддів ВСУ до їх рішення. Ніщо інше не змусить їх прийняти таке рішення, які ми всі від нього чекаємо.

Василь Зілгалов

А Вам не здається, пані Монтян, що сьогодні Леонід Кучма публічно підказував ВСУ можливі рішення? Він сьогодні навів 3 можливі варіанти у розв’язанні ситуації: переголосування в Донецькій і Луганській області за обох кандидатів, або перерахунок голосів, або проведення нових виборів.

Тетяна Монтян

Знаєте, жоден варіант, крім перерахунку голосів не є взагалі чимось передбаченим. Давайте тоді визнаємо, що ВСУ у нас робить фактично континентальне право. Ми розглядаємо не на підставі якихось правових норм конкретно визначених в законах, конкретну справу, а з огляду на “революційну целєсобразность”, як тоді казали в минулі часи.

Я не знаю чим там займається ВСУ, але з правової точки зору те, що сьогодні робилося просто ні на що не лізе, не натягується. Це настільки дивні речі. Я такого ніколи не бачила і думаю, що ніколи не побачу.

А тому ще б хотіла додати, що Кучма зараз не та людина, на яку хтось особливо зважатиме. Вулиця – ось головний рушій. Повторюю свою тезу. Чого боятися того Кучму? Заперся в якійсь Кончі-Заспі, який дійсно не має реальної влади, якого ніхто фактично не підтримує. Це “хроменька качечка”, хто б що не казав.

Василь Зілгалов

Пане Агєєв, я хотів би Вас запитати як адвоката і спостерігача цих подій. Ви пам’ятаєте мабуть, що після І туру ВСУ втрутився і прийняв кілька рішень на користь Ющенка. Чи можна якось ці рішення пов’язувати з сьогоднішньою роботою ВСУ?

Віктор Агєєв

Це можна пов’язувати. Я ще раз підкреслюю, що зараз фактично визнаються певні домовленості з ВСУ. Серед нас юристів, я думаю, що і пані Тетяна зі мною погодиться, зараз відомо чим є ВСУ. Ми всі знаємо, що ВСУ можна купити.

Тобто вибачте мені, але якщо на ВСУ буде витрачено ще 100-200 млн., а в цій ситуації це буде виправдана витрата, то я не переконаний, що за сьогоднішню ніч позиція ВСУ не зміниться. На жаль, я кажу, що мої колеги не дадуть мені неправду сказати, що ми знаємо, що таке наш ВСУ.

Єдиним джерелом влади сьогодні в Україні, яку не можна купити є Майдан. Я думаю, що це єдине джерело, яке може вирішити ситуацію, яка зараз склалася. Фактично давайте ми визнаємо, що в Україні зараз відбувається революція.

Василь Зілгалов

У нас є слухач.

Ало. Добрий вечір!

Слухач

Павло з Черкас Вас турбує.

В мене перше питання, якщо, боронь Боже, ВСУ прийме рішення не на користь Ющенка, я сьогодні буду молотитись, щоб він правильне рішення прийняв, то чи має якісь шанси чи опозиція, чи представники Віктора Ющенка кудись іще пожалітись у вищу інстанцію?

Друге, я сьогодні слухав засідання суду. Мені здається, як на мене, то представники Ющенка так формально багато дрібно розказують скільки порушень було, але конкретних фактів дуже мало. А цих фактів занадто багато.

Навіть у нас в Черкасах. Я стверджую, що давали людям по 20 гривень, голови сільради ходили по хатам до таких пенсіонерів і давали їм ці гроші за голос Януковича. І ці ж пенсіонери виходили на вулицю і розказували сусідам.

В мене таке питання: чи будуть вони звертатися у вищу інстанцію?

Василь Зілгалов

У нас також у всіх виникає таке питання. Якщо ВСУ, дійсно, не ухвалить рішення не на користь народу, а на користь вулиці, мається на увазі, на користь Віктора Ющенка, що тоді, як тоді буде розвиватись ситуація? Пане Агєєв.

Віктор Агєєв

Дякую. Це дуже добре запитання.

Я би переформулював це запитання. Я б запитав, а що ще сьогодні потрібно Віктору Ющенку, щоб він зрозумів, що його народ обрав президентом? Скільки ще він збирається тримати людей на Майдані і чекати на визнання його Кучмою, ВСУ, ВР?

Я вважаю, що зараз ця ситуація ще раз може бути вирішена тільки тим шляхом, яким вирішуються ситуація революційна. Тобто ми повинні визнати, що джерелом влади зараз є народ, а не ВСУ, який уже себе давно повністю дискредитував.

Тетяна Монтян

Я думаю, якщо ВСУ, дай йому Боже, винесе рішення, яке буде протирічити настрою народу на вулиці, буде протирічити принципу справедливості, облишимо всю формалістику (бо зрозуміло, що з формалістикою команда Ющенка, на жаль, не дуже, вони дійсно програли юридичний раунд “шуфричам”), то народ просто розбере на атоми цей ВСУ за законами революційного часу.

І ВСУ всю свою попередню діяльність давав народу всі підстави так до себе ставитись. Їх ніхто не змушував займатись “бєспрєделом” всю свою попередню діяльність, виносити безумні рішення, вони не мають ніякого авторитету в народі.

Те, що зараз їм дають кредит довіри, кажуть і закликають суддів до честі на майданах, якого в них немає, вони його не заслужили. Якщо вони винесуть рішення не те, яке треба, то хай начуваються.

Василь Зілгалов

Ми хочемо послухати думку експерта радіо “Свобода” про можливу таку революційну дію мас. Чи можлива така революційна дія, як говорять наші юристи, адвокати, Романе?

Роман Купчинський

Вона вже відбувається, не треба щось чекати, це вже доконаний факт, що вона йде. Справа також є, що затягнення гри в псевдодемократію є доволі небезпечною, бо вирішувати демократичним способом значить, що обидві сторони дотримуються правил гри.

А коли в даному випадку одна сторона тримається, в даному випадку Кучма і Янукович і Путін (це одна команда і не забуваймо, що команда Януковича – це Путін і Кучма), яка не дотримується демократичних принципів, а Ющенко дотримується постійно, то тоді є нерівна гра. Тоді вулиця має всі підстави продовжити і посилити революційну діяльність.

Василь Зілгалов

Тобто йдеться про те, що народ може мирно увійти до органів влади?

Роман Купчинський

Мирно чи інакше. Це вже питання часу, будуть вирішувати і обставини. Але як можна інакше народові діяти, коли народ абсолютно прекрасно бачить ситуацію, що вони мають діло з людьми, які не грають за їхніми правилами.

Василь Зілгалов

Але завтра ще має бути засідання ВР, яка має розглянути, так нам повідомляють, розглянути відставку уряду, якщо це відбудеться, і також розглянути ситуацію з цими сепаратистськими настроями. Мабуть, також будуть конкретні рішення ВР?

Василь Зілгалов

Мабуть будуть також конкретні рішення ВР?

Роман Купчинський

Мабуть будуть, так. Про сепаратизм я не дуже вірю, що це є істина, я вже про це раніше говорив. Але припустимо, що прийде до ВР повний склад і не проголосує за відставку уряду, тоді що?

Далі ситуація лишається така, як говорив пан Агєєв, залишається в руках вулиці.

Василь Зілгалов

Дякую. Це був експерт радіо “Свобода”. Я звертаюсь до наших адвокатів, до пані Мантян, насамперед. Ви на початку програми сказали таку річ, що Ви не вірите своїм очам чи вухам, що ВСУ прийняв до розгляду такі пункти. А чи можливо дійсно, що ВСУ може проголосити Ющенка президентом?

Тетяна Монтян

Чому б ні? Я абсолютно цьому не здивуюсь. Наш ВСУ може оголосити все, що завгодно. Якщо вони ухвалювали абсолютно безумні рішення на користь діючої влади.

Згадайте хоча б справу, яку порушував мій чоловік суддя Василенко проти нашого шановного і коханого президента Кучми. ВСУ прийняв рішення, над яким сміялися навіть першокурсники, заперечивши те, що кожен міг прочитати, відкривши кримінально-процесуальний кодекс. Їм нічого не завадило, вони вивели таке обґрунтування, що юристи просто дивувалися диву.

Давайте згадаємо рішення по справі Фельдмана, якого, якщо я не помиляюсь, посадили за крадіжку у самого себе віртуальних грошей у бездокументальній формі.

То чому б ні? Чому б нашому ВСУ не оголосити Ющенка президентом по результатам першого туру, та заради Бога! І це рішення вулиця буде вітати, і це буде найкращий варіант.

Від них ніхто ніколи не чекав ніякої законності. Якщо зараз їх беззаконня буде іти в фарватері настроїв народу, то це ж прекрасно, хай вони хоч раз в житті зроблять щось корисне. І хоч неправильне формально, але справедливе.

Василь Зілгалов

Це була пані Монтян, київська правозахисниця і адвокат. Пане Агєєв, а Ви також вірите, що ВСУ може оголосити Ющенка президентом?

Віктор Агєєв

Я по-перше, хочу уточнити щодо справи Фельдмана, оскільки маю до неї безпосереднє відношення. Фельдмана ВСУ іменем України визнав винним у тому, що він “викрав безготівкові кошти, необліковані в банківських документах”.

Отже дійсно, я абсолютно згоден з Тетяною, що ВСУ наш, особливо за гроші або під тиском, може проголосити все, що завгодно...

Тетяна Монтян

...іменем України.

Віктор Агєєв

Іменем України. Але я, як у нас це роблять в Одесі, відповідаю запитанням на запитання. Навіщо пану Ющенку рішення ВСУ: чи то куплене за гроші, чи то отримане під тиском, а інших рішень ВСУ не приймає, для визнання його президентом, коли його президентом визнав український народ – єдине джерело влади в Україні.

Я хочу звернутися до Віктора Андрійовича, до нашого президента. Вікторе Андрійовичу, схаменіться, інакше все те, що люди вийшли на вулицю, не має значення, ми завтра будемо мати таку саму владу, такий самий суд.

Якщо завтра суд залишиться таким, яким він був вчора, то нам не потрібно нового президента, нам не потрібно ставити націю під загрозу тих дій, які зараз можуть відбутися.

Василь Зілгалов

Дякую, пане Агєєв. Я хочу звернутися до нашого експерта радіо “Свобода”. Романе, як можна розцінити те, що Кучма в останні дні, і це видно на телеканалах, близько дуже біля себе тримає пана Смішка, пана Радченка і ще кількох осіб, які мають великий вплив на таку силову структуру, як служба безпеки України.

Чи це означає, що може Л. Д. Кучма більше не довіряє цій структурі?

Роман Купчинський

Мабуть має деякі причини, чому не довіряти. Я думаю, що заява Міністра оборони сьогодні Кузьмука про те, що ЗСУ не допустять до зруйнування держави, це також має велике значення.

Я думаю, от чому вони Марчука звільнили напередодні виборів. Зовсім можливо, що причиною було те, що вони боялися, армія може втручатися в їхні плани, і поставили людину, більш довірливу собі, - Кузьмука.

Зараз Кузьмук виступає, що це є “заборона до будь-яких сепаратистських дій на сході”, а СБУ не має армії, кінець кінцем. Вона може мати своїх сексотів, вона може мати все, що завгодно, але вони не мають тої сили, що мають ЗСУ.

Василь Зілгалов

Я до вас всіх, шановні гості, звертаюсь з таким питанням. Ви всі сходитесь на тому, що революція має діяти далі, тоді може Віктор Андрійович Ющенко ще не підготував свій перший указ у своїй новій ролі? Може ви йому підкажете, який має бути перший указ Віктора Ющенка, нового президента України. Пане Агєєв?

Віктор Агєєв

Я думаю, що першою дією президента Ющенка мав би бути не указ, а звернення до народу, де він повинен був би вибачитися перед тими людьми, які зараз стоїть на майдані за те, що він, поклавши руку на Біблію і присягнувши, що він є президентом, після цього президентом назвав Кучму.

Я хочу звернутися до Віктора Андрійовича. Вікторе Андрійовичу, Ви присягнули народу, Ви присягнули на Біблії, і до чорта Ваші всі домовленості з Кучмою, з Януковичем, навіть з Соланою чи Кваснєвським. Вони не мають тої сили тієї присяги, яку Ви склали на Біблії.

Якщо ж ця присяга для Вас нічого не означає, то як Ви собі уявляєте собі свою наступну інавгурацію? Дякую.

Василь Зілгалов

Пані Монтян, може Ви маєте якийсь проект, щоб запропонувати Віктору Андрійовичу?

Тетяна Монтян

Це прийняти декрет, що завгодно, це найперше, що йому потрібно зробити. От є прекрасні судді в апеляційному суді м. Києва, відверті, “кучманоїди2, які займалися таким “безпрєдєлом”!

Здогадайтеся з одного разу, хто перший начепив помаранчеву стрічку? Зрозуміло, що саме ці люди. Тому я думаю, що немає ніякого сенсу судитися з шуфричами, медведчуками, так далі, не можна грати в карти з шахраями, тому що вони грають краще, в них карти кращі за відомо.

У вас перкрасний козир зараз – народ на вилицях, вам більше нічого не потрібно. Ми всі знаємо, хто виграв. Нам не потрібна ніяка легітимізація ВСУ купленим, заляканим, будь-яким.

До речі, помилився Ахметов, помилився Янукович, не ту людину вони возили на пароплаві в Афіни, тому що Маляренко не має ніякого відношення до цивільної палати. Треба було возити голову цивільної палати, може щось би йому вдалося краще.

Коротше, не треба нам ніяка легітимізація, для нам Ющенко вже легітимний президент. Ми знаємо, що він виграв, і нам більше нічого не треба, бери владу і все.

Василь Зілгалов

Дякую, пані Монтян, а у нас є слухачка. Добрий вечір.

Слухачка

Добрий вечір. Я дуже поважаю Вашу передачу, але зараз мене дуже вражає думка пані Монтян. Фактично, вона закликає до революції на правових рішеннях. Це по-перше.

По-друге, я б хотіла запитати, скажіть будь ласка, навіщо нам таке незаконне рішення суду верховного, яке ще раз підтвердить, що у нас в країні не панує право. Що буде цей президент визнаний державами, які трохи розуміються на нашому праві.

Я не погоджуюсь з тим, що, як кажуть, народ, що на вулиці, це весь народ. Тому що є народ, який голосував за Януковича, я наприклад, обрала це свідомо, я обрала цю кандидатуру після першого туру. Після дебатів, коли порівняла команду Януковича і команду Ющенка.

І наприклад, для себе зробила зовсім протилежний вибір. Дякую, сподіваюсь на відповідь, на висловлення більш коректних думок.

Василь Зілгалов

Дякуємо, ми приймаємо Вашу репліку. Пані Монтян?

Тетяна Монтян

Вибачте мене, але я ще раз повторю тезу, що грати з шулерами – це безперспективна справа. Ми всі знаємо, як велася передвиборна кампанія Януковича, ми всі знаємо, як переслідувалася опозиція. Ми не потребуємо ніяких інших доказів, ми просто це знаємо.

Будь ласка, Ви за Януковича? Вас запрошують на майдан, будь ласка, стійте, мітингуйте, збирайте такої кількості мітинги, і вперед. І тоді переможете і в судах, і де завгодно...

Яка може бути легітимізація від ВСУ? Якби він завоював довіру в суспільстві, якщо б йому вірили, тоді будь ласка. Але з такою репутацією ВСУ, чи не байдуже нам, що він нам винесе.

Василь Зілгалов

Дякуємо Вам, шановні гості. Нагадаю, що на “Вечірній Свободі!” ми обговорювали проблему засідання сьогодні ВСУ. Події в самому ВСУ і довкола ВСУ.

Учасниками нашої програми були Роман Купчинський, експерт радіо “Свобода”; одеський адвокат Віктор Агєєв і Тетяна Монтян, правозахисник, адвокат Києва, української столиці.

З Праги вів програму Василь Зілгалов, слухайте “Вечірню Свободу”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG