Доступність посилання

ТОП новини

Біля будинку мерії Одеси і далі закликають до сепаратизму.


Петро Каландирець

Мітинг проросійських організацій Одеси за Віктора Януковича
30 листопада в Одесі тривали акції прихильників Віктора Ющенка і Віктора Януковича. Тим часом, міська влада Одеси посилює охорону будинку мерії. Крім представників створених розпорядженням міського голови “загонів самооборони” біля будинку мерії розміщені загони внутрішніх військ у повному озброєнні. Тим часом, представники обласного Комітету національного порятунку виключили будь яку можливість силових дій.

Біля приміщення міської Ради залишається багато огороджених залізним парканом порожніх наметів з надписами “За Януковича”. Серед невеликої групи молоді, яка присутня на площі біля мерії, поширювали листівки з наклепами на Віктора Ющенка. Тут був організований концерт, який викликав спротив з боку керівництва організації “Єдіноє отєчєство”, Російського блоку та духівництва УПЦ Московського Патріархату. Одразу після початку організованого ними мітингу кількість присутніх на Думській площі не перевищувала ста осіб.


Незважаючи на порушення Генеральною прокуратурою України кримінальної справи за заклик до сепаратизму – лідер організації “Єдіноє отєчєство” Валерій Кауров продовжував закликати до утворення так званого Новоросійського краю. Тут лунали образи на адресу Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко, яких називали “фашистами”, “повіями”, “помаранчевою чумою”...

Біля будинку обласної держадміністрації третій день стоять намети, у яких цілодобово перебувають прихильники Віктора Ющенка.

Розповідає заступник коментанта наметового табору Вадим Поліщук: “Більшість одеситів, з якими ми спілкувалися, підтримують нас. Беруть посуд і роблять нам окроп, щоби ми мали можливість попити гарячий час. Натягли харчів цілий намет. Підтримують нас і морально. Зустрічали ми і противників Віктора Ющенка. З ними відбуваються жваві мирні дискурсії. Дуже приємно бачити реакцію людей. Дуже рідко бачимо негативну реакцію”.

Прихильників Януковича і Ющенка розділили залізний паркан та загони міліції
Над наметовим містечком майорять прапори Соцпартії, партії “Солідарність”, організації “ПОРА”, Партії “Наша Україна”, Партії Підприємців та Промисловців, прапори Грузії, Республіки Польща.

Тим часом, ввечері 30 листопада, до будинку мерії, вулицями міста, від облдержадміністрації, пройшли тисячі прихильників Віктора Ющенка. Вони вимагали, серед іншого, негайної відставки Одеського міського голови Руслана Боделана і висловили недовіру Голови ЦВК Сергію Ківалову.

Керівник Одеського обласного штабу блоку “Наша Україна” Володимир Курінний вважає, що багатотисячні акції прихильників Віктора Ющенка викликані “численними фактами фальсифікації на виборах”.

Володимир Курінний: “У нас були “каруселі”, “мертві душі”. У нас були повністю сфальшовані списки виборців, за що має відповідати особисто міський голова Руслан Боделан.

Учасники акції на підтримку Віктора Ющенка в Одесі
До всіх громадян на Одещині був застосований чи не найбільший в країні адмінресурс. Це відбували медики, освітяни. Людям виламували руки з вимогою голосувати за Януковича. Це робила і облдержадміністрація, і мерія”.

Працівники міліції 30 листопада протягом години блокували на проспекті Шевченка учасників автопробігу на підтримку Віктора Ющенка. Щоби не допустити проходження автомашин на Думську площу Одеси, де відбувалася акція прихильників блоку “Наша Україна”, працівники ДАЇ перекрили рух транспорту. Виправити ситуацію вдалося після втручання помічника народного депутата України Онопенка – Олександра Чернеги. Зафіксовані факти тиску на водіїв, які наважуються чипляти на антени автомашин помаранчеві стрічки.

Гасла учасників акції
Тим часом, вулицями Одеси вільно пересувається організована колона автомашин на підтримку вже Віктора Януковича. Цим автомашинам надається необхідна підтримка з боку Державтоінспекції.

XS
SM
MD
LG