Доступність посилання

ТОП новини

Приноблення української мови.


Тарас Марусик

30 листопада 2004 року

Тарас Марусик

На черзі – наша постійна рубрика “А мова – як море!”. Сьогодні ми розповімо про один випадок, який стався з киянкою Тетяною Черній. Її побили і викинули з автобуса в районі метро “Лівобережна” за те, що вона розмовляла українською мовою. Понад місяць Тетяна Черній хворіла.

Тетяна Черній поверталася з роботи у переповненому автобусі. Коли вона зайшла в автобус, там вже точилася якась дискусія серед чоловіків, яких було десь шестеро.

Тетяна Черній

Всі майже одного зросту, доволі-таки інтелігентної зовнішності, балакали вони російською мовою. Так як було дуже багато людей, я попросила одного з чоловіків передати гривню. Він її взяв, потім щось подумав, і повертає мені назад.

Я запитала, чому він не передає, а він відповідає: “Кагда ти нормальним язиком попросіш, я подумаю, пєрєдавать ілі нєт”.

Я звичайно не могла втриматися, і у нас виникла дискусія. Але в хід пішли “мати”, почали мене називати бандерівкою, потім один інший сказав, що “ето конєшно за Ющенка”.

Я почала доказувати, що Ющенко - благородна людина, що я живу в Україні і балакаю рідною мовою. Скільки їх було душ, вони почали на мене кричати, вже і до людей зверталися, що “нєт на етіх жлобов Путіна, што етіх жлобов надо біть, как Путін б’йот чєчєнцев”.

Тарас Марусик

Пізніше ті чоловіки почали її душити. Тетяна Черній закричала, щоб відчинили двері. І коли автобус під’їжджав до зупинки, двері відчинилися на повільному ходу, її викинули на тротуар. Вона покотилася, розбила коліно об бровку і ледь не потрапила під колеса.

Тетяна Черній звернула увагу на вимову агресорів.

Тетяна Черній

У мене батько рідний з Вишнього Волочка з Підмосков’я. Вимова була дуже схожа на московську. На сьогоднішній день я переконана, що це не кияни, це не з України, ні.

Тарас Марусик

Тетяна Черній каже, що читала інтерв’ю з колишнім керівником резидентури КДБ у Лондоні Олегом Гордієвським, який заявив, що в Києві перебуває понад 100 агентів ФСБ Російської Федерації. Вона не виключає, що її викинули з автобуса саме агенти ФСБ. До речі, Тетяна Черній розповіла, що подібний випадок був з її знайомою на Борщагівці.

А тим часом Інтернет-видання “livejournal.com” надрукував список співробітників ФСБ, які працюють в штабі Януковича, з детальним їхнім описом – від зовнішнього вигляду до особливостей поведінки.

Подаю прізвища за цим виданням: Олександра Анненкова, Євген Веселов, Сергій Гончаров, Олександр Кузнєцов, Владислав Шуригін, Микола Бондарик і навіть 17-річна Вероніка Поклонська. На мої неодноразові прохання штаб Януковича ні підтвердив, ні спростував цю інформацію.

На сьогодні все. Зустрінемося в четвер у рубриці “А мова – як море!”.
XS
SM
MD
LG