Доступність посилання

ТОП новини

Одеський міський Комітет національного порятунку закликав журналістів до об’єктивності.


Петро Каландирець

Депутат Одеської міськради Георгій Селянін
1 грудня в Одесі тривали акції протесту прихильників Віктора Ющенка. До працівників ЗМІ звернувся голова Одеського міського Комітету національного порятунку Едуард Гурвіц. Він закликав журналістів до неупередженості. Тим часом, представники Комітету національного порятунку розпочали збір підписів під вимогою про відставку Одеського міського голови Руслана Боделана.

Депутат Одеської міськради Георгій Селянин звернувся до керівника управління СБУ в Одеській області і облпрокуратури із заявою про порушення карної справи стосовно Одеського міського голови Руслана Боделана. На думку Георгія Селянина, “міський голова, неодноразово, у засобах масової інформації і на позачергових сесіях міськради закликав до створення Новоросійського краю, що є порушенням низки статей Конституції України і можуть кваліфікуватися як карний злочин і відвертий заклик до порушення територіальної цілісності України”.

Депутат Міськради у поданій заяві також повідомив про створення розпорядженням міського голови спеціальних загонів – народних дружин, “головною метою яких може бути захоплення державної влади”.

Наметове містечко прихильників Ющенка в Одесі
Георгій Селянин вимагає від правоохоронних органів зробити необхідні кроки для недопущення спроб виїзду за межі України Одеського міського голови Руслана Боделана “до завершення перевірки викладених у поданій заяві фактів”.

1 грудня відбувся мітинг прихильників Віктора Ющенка біля Одеської обласної державної адміністрації. Тут п’яту добу стоїть і наметове містечко, учасники якого висловлюють недовіру голові ЦВК Сергію Кивалову та вимагають відставки Одеського міського голови Руслана Боделана. Учасники мітингу підтримали ухвалене Верховною Радою України рішення про відставку уряду Віктора Януковича.

Гасла прихильників лідера блоку "Наша Україна" в Одесі
Представник організації “Демократична коаліція”, професор Михайло Мацюк вважає, що “чим далі, кількість прихильників Віктора Ющенка в Одесі зростатиме”.

Михайло Мацюк: “Зараз на українській вулиці свято, на українській вулиці народна революція. Вирішується питання про майбутню долю України. Дай нам Боже сили, мужності, волі щоб довести цю справу до завершення”.

Перший заступник керівника обласного Комітету національного порятунку Володимир Курінний повідомив, що прихильникам Віктора Ющенка запропонували підтримати ініційований міською владою “похід примирення”. Прихильники лідера блоку “Наша Україна” від цієї пропозиції відмовилися, бо, на думку пана Курінного, ініціаторами походу стали ті, хто “брав безпосередню участь у фальсифікації результатів голосування”.

Гасла прихильників лідера блоку "Наша Україна" в Одесі
Тим часом, Голова Одеського міського Комітету національного порятунку Едуард Гурвіц звернувся до керівників та журналістів місцевих засобів масової інформації. Він закликав їх “відмовитися від тактики інформаційного терору і зрозуміти, що ціною кожного друкованого чи ефірного слова може стати громадянський мир, конституційний лад і територіальна цілісність України.

Висвітлення перебігу виборів в Одесі пройшло з відвертими порушеннями конституційних свобод громадян, замовчування або викривлення позиції Віктора Ющенка стало частиною злочинного плану спрямованого на фальсифікацію підсумків народного волевиявлення.

Голова Одеського міського Комітету національного порятунку Едуард Гурвіц.
Право одеситів на чесну і об’єктивну інформацію одночасно є вашим громадянським і професійним обов’язком. Більшість загальнонаціональних ЗМІ власний вибір вже зробили, але нам необхідна правда і в одеському ефірі, і на сторінках одеських газет”.

Одеський міський комітет національного порятунку вимагає “вільного та рівного доступу до каналів інформації, об’єктивного висвітлення події в країні та Одесі, відмови одеських ЗМІ від протиправних закликів”.
XS
SM
MD
LG