Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція в Одесі вимагає притягти до кримінальної відповідальності міського голову Руслана Боделана.


Петро Каландирець

Учасники пікету біля Одеської обласної прокуратури
3 грудня опозиція в Одесі продовжувала акції на підтримку Віктора Ющенка. Прихильники лідера блоку “Наша Україна” провели і пікет біля приміщення обласної прокуратури. Вони вимагали притягти до кримінальної відповідальності Одеського міського голову Руслана Боделана.

Численна група прихильників Віктора Ющенка, що об”єдналися навколо громадської організації “Наш дім-Одеса”, провели пікет біля обласної прокуратури. Вони засудили заклики Одеського міського голови Руслана Боделана до утворення так званого “Новоросійського краю” та вимагали якнайшвидшого розгляду і задоволення заяви депутата міськради Георгія Селянина, який пропонує притягнути Руслана Боделана “до кримінальної відповідальності за сепаратизм”.

Учасники пікету біля Одеської обласної прокуратури
Керівник прес-служби обласної прокуратури, у відповідь на прохання кореспондента радіо “Свобода” повідомити про перебіг розслідування заяви депутата міськради, сказав, що “інформації про це не має”.

Присутній серед учасників пікету помічник народного депутата України Едуарда Гурвіца – Едуард Щеглов повідомив, що “метою проведеного заходу є прагнення нагадати чиновникам обласної прокуратури про те, що у стінах цієї установи вже другу добу перебуває заява з клопотанням про порушення карної справи у зв’язку з публічними висловлюваннями міського голови Руслана Боделана про необхідність відродження “Новоросійського краю”, згадка про який відсутня у Конституції України. Ці слова можна трактувати не інакше як заклик до територіальному розколу України”.

Учасники пікету біля Одеської обласної прокуратури
На думку Едуарда Щеглова, “необхідно розуміти, що відмови мерів і губернаторів – сепаратистів від оголошених ними заяв не можуть їх виправдати. Їх необхідно притягнути до кримінальної відповідальності, бо вони відверто порушують Конституцію країни”. Учасників пікету вітали водії автомарафону на підтримку Віктора Ющенка. Невідомі кидали каміння у автомашину депутата міськради Георгія Селянина. Вже подана заява до правоохоронних органів, у якій зазначений номер автомашини “Джип”, на якій зникли зловмисники.

На площу перед будинком мерії, для підтримки Віктора Януковича учасників заходу привезли автобусами, які на тривалий час зупинили рух громадського та приватного транспорту на одній з головних вулиць міста.

Цими автобусами привезли учасників мітингу на підтримку Віктора Януковича в Одесі
Тим часом, учасники Одеського автомарафону на підтримку Віктора Ющенка, а це майже 300 приватних машин, надіслали звернення до голови парламентського Комітету боротьби з оргзлочинністю і корупцією пана Стретовича. Автори звернення вимагають вплинути на керівництво обласного управління ДАЇ, яке “чинить перешкоди акціям на підтримку лідера блоку “Наша Україна” і сприяє прихильникам Віктора Януковича”. Зокрема, як наголошено у зверненні, “цими днями в автомашини за Ющенка стріляли з пневматичної зброї”.

Автомарафон на підтримку Ющенка в Одесі
XS
SM
MD
LG