Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті розпочинають активну підготовку до проведення президентських виборів.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 8 грудня 2004 - Івано-Франківський обласний штаб національного порятунку розпочинає активну підготовку до переголосування другого туру президентських виборів. Незалежно від того, яким буде закон про вибори президента, керівники коаліції “Сила народу” на Прикарпатті заявили, що часу залишилося надто мало і зараз передовсім готуватиметься кількатисячна команда спостерігачів, які працюватимуть у східних реґіонах держави.

Під час проведення другого туру президентських виборів коаліція “Сила народу” відправила з Івано-Франківщини більше двох тисяч спостерігачів для роботи на виборчих дільницях Донецької області. Зараз для роботи в Луганській та Донецькій областях готуватимуть більше 5 тисяч спостерігачів.

“Контроль за чесним проведенням виборів, незалежно від того, яким буде закон про вибори президента, -- це зараз основне і найважливіше завдання”, -- наголосив заступник керівника Івано-Франківського обласного штабу національного порятунку Олег Синютка. Він також звернувся до галичан записуватись у лави спостерігачів:

“Сьогодні дуже важливо, щоб знову найактивніші, найсвідоміші громадяни, мешканці нашого краю, зголосилися до такої роботи і ми змогли організувати за цей короткий термін знову виїзд спостерігачів у східні області України для того, щоб забезпечити дотримання чинного законодавства”. Його слова підтвердила заступник голови обласної ради Романія Постолянюк:

“Ми не надіємось на легке проведення переголосування. Звичайно ж, тут ілюзій ніяких бути не може, особливо в цій ситуації, яка склалася на нинішній день, але й опускати руки не можемо. Маємо багато дзвінків зі Сходу. Для них ці три тижні також не пройшли марно. Люди багато чого зрозуміли, і вони зараз будуть нашими помічниками”. Керівники Івано-Франківської обласної організації комітету національного порятунку наголосили також, що продовжують щоденну відпраку галичан до Києва для участі в акціях протесту. Щодня відправляють не менше 400 осіб.

Вони також наголдосили, що при обласній раді створена спеціальна комісія, яка займається розглядом заяв щодо порушень та тиску на виборців, які здійснювали місцеві чиновники під час президентських виборів. З цього приводу Романія Постолянюк зауважила:

“Ми зайняли позицію неполювання на відьом. Але при обласній раді ствоерно спеціальну тимчасову контрольну комісію, яка узагальнюватиме факти, заяви, свідчення людей на тих чиновників, які змушували людей брати відкріпні талони і порушувати закон про вибори президента України”.

Основним завданням водночас залишається підготовка до повторного голосування на виборах президента, яке, як сподіваються на Івано-Франківщині, буде врешті проведене згідно із законом України про вибори президента і без значних порушень.
XS
SM
MD
LG