Доступність посилання

ТОП новини

Керівник штабу Ющенка в Одесі Володимир Курінний проводить письмові переговори з Русланом Боделаном.


Петро Каландирець

Керівник Одеського обласного штабу Віктора Ющенка - Володимир Курінний
Одеса, 8 грудня 2004 - Кілька лідерів парторганізацій коаліції “Сила народу” в Одесі висловили незгоду з діями керівника обласного штабу Ющенка Володимира Курінного, який “проводить письмові переговори” з міським головою Русланом Боделаном. І це при тому, що останній видав низку розпоряджень, якими спобував заблокувати діяльність прихильників місцевої коаліції “Сила народу”.

Саме за розпорядженням міського голови на передостанній сесії Одеської міськради група депутатів вчинила напад на помічників народних депутатів України, яким викручували руки, погрожували розправою, ображали. Керівник штабу Віктора Ющенка в Одеській області Володимир Курінний був серед тих, хто підписав Резолюцію мешканців Одеси із засудженням дій Руслана Боделана - “заклики до сепаратизму” - і оголосив збір підписів за його відкликання .

Саме тому дивним для багатьох представників різних політичних партій в регіоні було повідомлення прес -служби Одеського обласного штабу блоку “Наша Україна”, поширене 7 грудня 2004 року, у якому від імені коаліції “Сила народу” йшлося про зустріч керівника “міського страйкового комітету” Євгена Врубльовського з міським головою Русланом Боделаном. Він передав Р. Боделану лист , підписаний, зокрема, керівником штабу Ющенка в Одеській області Володимиром Курінним.

Мер Одеси, який неодноразово заявляв про прихильність до так званого Новоросійського краю, лідер міської Партії регіонів Руслан Боделан пообіцяв представникам регіонального штабу Ющенка:

“зняти ПОРОЖНЄ наметове містечко на Думській площі, припинити практику примушення працівників галузі освіти, медицини та інших комунальних підприємств до участі у заходах на підтримку Віктора Януковича, припинити будь які дії і заяви сепаратиського спрямування з боку посадових осіб Одеської міськради, надати можливість представникам демократичних сил Одеси виступати в прямому ефірі телекампанії РІАК”.

Одразу після проведення зустрічі з міським головою Русланом Боделаном стало відомо про плани не розміщувати наметове містечко опозиції в центрі Одеси, на Соборній площі міста. Серед вимог учасників містечка були – заміна складу ЦВК, відставка уряду Януковича та притягнення до кримінальної відповідальності Одеського міського голови Руслана Боделана за заклики до сепаратизму.

Кілька днів тому керівник штабу Ющенка в Одеській області Володимир Курінний записав до “прихильників лідера блоку “Наша Україна”“ і учасника нещодавніх сепаратиських заходів у Сєвєродонецьку та Харкові - голову обласної держадміністрації Сергія Гриневецького. Щоправда, чиновник на цьому ж мітингу спростував заяву пана Курінного.

Постало питання і про те, чи мав право прес центр обласного штабу Ющенка в Одесі, поширюючи вищезгадане повідомлення, посилатися на коаліцію “Сила народу”? Як стало відомо, представники коаліції, лідери обласних організацій УРП “Собор” та “Батьківщина” взагалі нічого не знали про зустріч з Русланом Боделаном і про плани відмови від розгортання наметового містечка на Соборній площі Одеси.

Голова обласної організації партії “Батьківщина” пан Цибульчик вважає, що: “Намети проти Руслана Боделана та інших фальсифікаторів виборів в Одесі слід було розгортати не на Соборній площі міста, а на Думській – біля приміщення мерії. З Русланом Боделаном не можна проводити жодних переговорів. Це моя чітка позиція”.

Голова Одеської обласної організації УРП "Собор" Федір Нарійчук
Тим часом, лідер Одеської обласної організації УРП “Собор” Федір Нарійчук сказав наступне: “Я вважаю, що такі переговори не припустимі. В Одесі була утворена Координаційна Рада коаліції “Сила народу”. Я думаю, що потрібно було б порадитися про цю зустріч з іншими представниками коаліції... Руслан Боделан є чиновником, який рухає Одесу у прірву сепаратизму. А намети за Віктора Януковича на Думській площі, які пообіцяли на проведеній зустрічі прибрати, були навмисно використані для того щоби приховати Руслана Боделана від народного гніву і не допустити прихильників саме Віктора Ющенка до мерії”.

Про фактичну недовіру діям керівника штабу блоку “Наша Україна” в Одеській області Володимира Курінного, підпис якого був першим під згаданими домовленостями, заявили чимало рядових учасників наметового містечка біля обласної держадміністраціі, які відчули найбільше навантаження під час акцій протесту в Одесі. Вони згадували про тривалу відсутність керівника обласного штабу блоку “Наша Україна” під час проведення багатолюдних акцій.

“Це типово апаратний стиль роботи, який не має нічого спільного з народно демократичним настроєм помаранчевої революції”, так вважають учасники наметового містечка, які ввечері 7 листопада збиралися біля будинку облдержадміністрації.
XS
SM
MD
LG