Доступність посилання

ТОП новини

Борис Тарасюк представлятиме Україну на конгресі лідерів правоцентристських партій Європи і прем’єрів 15 європейських країн замість Віктора Ющенка.


Славко Волинський

Брюссель, 14 грудня 2004 – У центрі політичної уваги Європейського союзу далі залишається Україна. І наприкінці цього тижня, коли напередодні саміту глав держав ЄС у Брюсселі відбудеться конгрес Європейської народної партії (яка є найбільшою за чисельністю фракцією у Європейському парламенті), в цьому конгресі братимуть участь також представники української парламентської фракції «Наша Україна».

У форумі, який відбудеться в четвер у передмісті Брюсселя, містечку Мейзе, окрім лідерів правоцентристських партій країн Європи, візьмуть участь і прем’єр-міністри 15 впливових європейських країн.

Організатори форуму Європейської народної партії кілька днів тому надіслали запрошення для участі в конгресі лідерові української опозиції Віктору Ющенку. Однак, як повідомили кореспондентові радіо «Свобода» в секретаріаті Європейської народної партії, Ющенко подякував за запрошення взяти участь у цьому форумі, але відмовився від поїздки до Брюсселя у зв’язку з кризою в Україні.

Представники Європейської народної партії, зважаючи на важливість конгресу, запропонували Віктору Ющенку делегувати до Брюсселя когось із його близьких соратників. Вибір випав на колишнього міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, звільненого з цієї посади нинішнім президентом Леонідом Кучмою – як вважають у Брюсселі, через активне лобіювання Борисом Тарасюком інтересів України в ЄС і НАТО.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG