Доступність посилання

ТОП новини

(17:40) Сьогодні з парламентської фракції Народно-демократичноï партіï та Партіï промисловців і підприємців вийшли 4 народних депутати, що поставило під загрозу існування фракціï


На межі розвалу й інша фракція колишньої проурядової більшості – “Трудової Україна”. Ïï член Юлій Іоффе переконаний, що депутати пізніше повертатимуться назад.

Депутат Олег Зарубінський, який залишив згадану фракцію , пояснив такий крок тим, що політик не може йти проти власного сумління: “Думаю, що вихід 4 депутатів є досить закономірним, я б не назвав його скандальним. Наші заяви і ставлення до різних речей, які були під час виборчої кампаніï загальновідомі: ми з самого початку не погодилися з тим, що продукувалося владним штабом, спрямованим на розкол Украïни, на шантаж з приводу того , або ви приймаєте вибори, якими вони відбулиcя, (а всі сьогодні знають, якими вони відбулися), або ми будемо займатися сепаратизацією і педалювати питання автономіï, федералізаціï і т.д.”

На межі розвалу й інша фракція колишньої проурядової більшості – “Трудової Україна”. Ïï член Юлій Іоффе переконаний, що депутати пізніше повертатимуться назад.

Юлій Іоффе: “У тому перебігу подій, коли головним для багатьох моïх колег є коньюктура : стали раптом полюбляти один чи інший колір, на жаль, це так, залишилися люди, які мають принципи і позиціï. Ті, хто зраджує принципам, ïх не люблять ні ті, ні інші”.

Політологи відзначають, що зараз у Верховній Раді активно формується нова більшість. Попри те, що переголосування другого туру виборів Президента ще не відбулося, тепер у парламенті більшість фактично сформувалася навколо фракції “Наша Україна”, а процес виходу депутатів з провладних фракцій продовжується.
XS
SM
MD
LG