Доступність посилання

ТОП новини

Автомарафон “Потяг дружби” вирушив з Одеси у напрямку Миколаєва.


Петро Каландирець

Учасники автомарафону "Потяг дружби"
16 грудня учасники всеукраїнського автомарафону “Потяг дружби” протягом дня перебували в Одесі. Вони зустрічалися з мешканцями Одеси, розповідали правду про події на майдані Незалежності у Києві.

На Куликовому майдані Одеси організатори і учасники автомарафону провели прес- конференцію для місцевих журналістів.

Для учасників автомарафону “Потяг дружби” Одеса стала третім українським обласним центром, який вони відвідують. Першими двома були Черкаси та Кіровоград. Проведені там зустрічі були настільки щирими, що інцидент на трасі Одеса-Київ , ініційований прихильниками Віктора Януковича, не зміг зіпсувати настрій учасникам акції. Впевненості у правильному виборі їм надала і велика група одеситів, прихильників Віктора Ющенка, яка приїхала на допомогу всеукраїнському автомарафону.

На запитання відповідає журналіст Вахтанг Кіпіані
На запитання одеських журналістів на прес- конференції, що була проведена на Куликовому майдані, відповідали журналіст телеканалу “1 + 1” Вахтанг Кіпіані та журналістка Ольга Годованець. Журналіст Вахтанг Кіпіані висловив занепокоєння з приводу посилення агресивності акцій прихильників Віктора Януковича на Півдні України:

“Ми, громадяни України, не здамо Одесу без бою. Не йдеться про партійні чи виборчі уподобання. Я жив у Миколаєві. Мені дивно, що в місті, до якого я так багато разів приїздив, невідомі люди, нетверезі, вимагають з мене зняти помаранчеві речі. Так не буває. Так не повинно бути”.

У автомарафоні “Потяг дружби”, ідеологом якого є Центр духовного відродження, беруть участь різноманітні автомашини - від старенького “Жигулі” до довгого лімузину, який виділила профспілка таксистів Києва. Загалом у акції беруть участь 44 автомашини з різних областей України.

Едуард Гурвіц та Георгій Селянін очолили колону учасників автомарафону в Одесі
Автомарафон має завершитися 23 грудня. Ввечері 16 грудня його учасники проїдуть транзитом через Миколаїв та Херсон. Наступна найбільша зупинка запланована у містах Криму.

Відповідальна за зв’язки із засобами масової інформації учасниця марафону – журналістка Ольга Годованець висловила надію, що чим далі буде тривати акція, до “Потягу дружби” “залучатимуться все нові і нові учасники з різних областей України”.

Ольга Годованець має оптимістичні сподівання з приводу настроїв більшості мешканців Одеси напередодні повторного голосування другого туру виборів Президента України 26 грудня.

Агресивно налаштовані прихильники Януковича припинили рух на автотрасі Одеса-Київ
Ольга Годованець: “Перші мої враження від Одеси були тоді, коли ми абсолютно неочікувано вирішили приїхати сюди. Ми сіли вночі на потяг і один день були в Одесі. У мене залишилися найкращі враження, бо мала дуже приємні знайомства . Дуже цікаво було спілкуватися з одеситами. Це мій другий візит до Одеси, який, на противагу першому, відбувся не вранці, а вночі. Наша мета не є агітація. Наша мета – інформувати, що учасники Помаранчевої революції не несуть агресію, а є прихильниками добра і дружби”.

Подолати спротив прихильників Віктора Януковича учасникам автомарафону “Потяг дружби” допоміг і народний депутат України Едуард Гурвіц. Він та депутат Одеської міськради Георгій Селянин перед в”їздом до міста очолили автоколону прихильників Віктора Ющенка.

На думку Едуарда Гурвіца, інцидент, що мав місце ввечері 15 грудня на автотрасі Одеса-Київ, яскраво засвідчив, до яких наслідків може призвести безкарність одеських та інших сепаратистів, які свідомо посіяли у суспільстві отруєні зерна розколу.

Агресивно налаштовані прихильники Януковича припинили рух на автотрасі Одеса-Київ
“Одеський міський голова Руслан Боделан, який порушив Закон і присягу держслужбовця, опинився збоку. За його вказівкою “редагуються” стенограми останніх засідань сесії міськради. Під різними приводами конфісковують касети із записами його заяв і інтерв”ю. Саме він є відповідальним і за протиправне обмеження на допущення акредитованих в Одеському міськвиконкомі журналістів на сесію міськради. А людей, тим часом, кидають на дороги, під колеса машин, зіштовхують один з одним”.

Народний депутат України Едуард Гурвіц переконаний:

“...робиться це з єдиною метою – залишкам злочинної влади необхідна перша кров, як виправдання майбутнього насильства. Ця кров не пролилася на майдані у Києві. Лише суворе покарання злочинців, які подштовхують народ до братовбивчого конфлікту, здатне покласти край подібним провокаціям і забезпечити нормальну атомосферу для завершення виборчого процесу”.
XS
SM
MD
LG