Доступність посилання

ТОП новини

(17.56) Опозиція звинувачує Президента Леоніда Кучму у спробі зірвати вибори, зволікаючи із підписанням документу про друк виборчих бюлетенів


Нардеп-“нашоукраїнець” Микола Томенко сьогодні із парламентської трибуни закликав ЦВК починати друкувати бюлетені без підпису голови держави.


Раніше Президент постав опозиції ультиматум: він підпише зміни щодо дозволу друку бюлетенів на поліграфічному підприємстві “Україна” лише тоді, коли учасники акції протесту розблокують будівлю Адміністрації Президента.

Позицію голови держави пояснює член “Трудової України” Григорій Дашутін: “З одного боку, Президент має рацію, оскільки, я думаю, що треба було розблокувати Адміністрацію Президента, тому що вона на сьогоднішній день не заважає нікому працювати. Дійсно, працює Кабінет Міністрів. Тут уже дійсно пішла невеличка амбіція. Президент, як людина, як голова держави, не може зрозуміти, чому її досі не розблокували. У нього на сьогоднішній день залишається один важіль – це той закон, який він не підписує”.

Нардеп-“нашоукраїнець” Микола Томенко сьогодні із парламентської трибуни закликав ЦВК починати друкувати бюлетені без підпису голови держави.

Юрій Кармазін від “Нашої України” пропонує свій вихід з ситуації: “Є один чіткий вихід – парламент ухвалив закон, а це – єдиний легітимний орган, а ЦВК нехай виконує. Крім того, ЦВК могла так питання не ставити, а просто ті площі орендувалися б тим комбінатом державним, який мав дозвіл, а не робити того цирку, який є сьогодні одним із засобів шантажу всього українського суспільства”.

Раніше Ярослав Давидович, голова ЦВК вказав на неможливість надрукувати необхідну кількість бюлетенів у встановлені законом терміни лише на одному підприємстві.

Давидович припустив, що таким чином можна зірвати переголосування другого туру виборів.
XS
SM
MD
LG