Доступність посилання

ТОП новини

КОЖЕН П''ЯТИЙ УКРАЇНЕЦЬ ЗБИРАЄТЬСЯ ПРОТЕСТУВАТИ, ЯКЩО ЙОГО КАНДИДАТ ПРОГРАЄ – ОПИТУВАННЯ


Кожен п''ятий українець (19%) збирається протестувати, брати участь у масових акціях протесту, мітингах та демонстраціях у разі поразки їхнього кандидата.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень та центром "Соціальний моніторинг", презентовані сьогодні на прес-конференції в Києві. Соціологи відзначають, що напередодні другого туру виборів Президента України таких громадян було 9%.

Водночас, 36% опитаних зазначили, що погодяться з даними ЦВК навіть у тому разі, якщо не переможе їхній кандидат. 30% не погодяться з результатами, якщо програє їхній кандидат, але протестувати та брати участь у мітингах та демонстраціях не будуть. 15% респондентів не визначилися з відповіддю на це запитання. 31% респондентів вважають, що вибори, скоріш за все, будуть сфальсифіковані, 14% впевнені у цьому, 27% думають, що, скоріш за все, фальсифікації не буде, 9% впевнені в цьому.

Соціологи дійшли висновку, що проведені теледебати, як і попередні, не спричинили занадто великого впливу на зміну електоральних орієнтацій виборців.

Більшість опитаних (45%) вважає, що в теледебатах краще виглядав та переміг Віктор ЮЩЕНКО, протилежної думки дотримуються 23%, які вважають, що переміг В.ЯНУКОВИЧ. 6% переконані, що виграли обидва кандидати, а 9% вважають, що обидва програли. Не визначилися 17%.

80% респондентів зазначили, що вони впевнені, що візьмуть участь у виборах Президента 26 грудня, 14% зазначили, що, швидше за все, візьмуть участь, 2%, - що, швидше за все, не братимуть участі у виборах, і 1% впевнені у цьому. Ще не знають, чи братимуть участь у виборах, 3% опитаних.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG