Доступність посилання

ТОП новини

На Одещині триває терор проти прихильників Віктора Ющенка.


Петро Каландирець

В Одеській області, чим ближче день голосування, посилюється терор проти прихильників кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка. Минулої ночі у райцентрі Ананьїв дотепер невідомі правоохоронним органам злочинці потрощили приміщення районного штабу. У райентрі Іванівка знову ж таки невідомі молодики погрозами примусили голову виборчої комісії відмовитися від участі у спостереженні за чесними виборами. А в Одесі біля приміщення дитячого притулку “Світлий дім”, волонтери якого підтримували виборчу кампанію Віктора Ющенка, виявили розлитими 20 кілограм ртуті.

Духовна Рада христианських конфесій Одеської області висловила протест з приводу політичної провокації спрямованої проти будинку для безпритульних дітей “Світлий дім”.

За словами Голови міського благодійного фонду соціальної підтримки знедолених дітей “Світлий дім” – отця Олександра Чумакова (УГКЦ) – погрози на його адресу посилилися після виступу на підтримку лідера блоку “Наша Україна”, а волонтери “Світлого дому” стали ініціаторами “гарячої лінії” для обласного штабу кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка.

Отець Олександр Чумаков:

“Я отримав два анонімних телефонних звоника. У одному такий собі солодкий голос сказав мені: “Олександр, Ви пам”ятеєте, що у вас ще є діти?” і поклав слухавку. А другий раз п’яний молодий голос сказав: “Ти красномовний. Ми закриємо тобі рота”.

Сьогодні ранком під вікнами кабінету Фонду, у якому я працюю, моя мати виявила розлиту ртуть. Ми вивели дітей до сусіднього парку. Нині завершила роботу група МЧС. Був представник Приморського РВВС Одеси. За данними МЧС було розлито 20 кілограмів ртуті. Ртуть розлили і під вікнами спалень дітей. Цю величезну пляму нині зняли разом з землею.

Фактично у жодної людини немає сумнівів у тому, що йшлося про те щоби отруїти мене, отруїти моїх дітей. Це без сумніву пов’язане з тією активністю на підтримку штабу Віктора Ющенка”.


У будинку для дітей “Світлий дім” вже побували чимало відомих в Одесі політиків, журналістів, громадських діячів. Всі вони висловили протест проти останніх подій в Одесі. Підтримку безпритульним дітям, своїм візитом, висловив і єпископ Одеський і Симферопольський Римо- Католицької Церкви, Його Екселенція Броніслав Бернацький.

Керівник Одеського обласного штабу Ющенка, народний депутат України Олексій Козаченко повідомив радіо “Свобода”, що це не єдиний випадок “політичного вандалізму в Одесі і області”. Олексій Козаченко:

“Бандити, на автомашинах з Придністровськими номерами, проїхалися по помешканнях представників дільничих комісій від “Нашої України”, зокрема, у Іванівському районі. На адресу прихильників Ющенка лунали погрози. Їх примушували не брати участь у виборчому процесі. Подібні дії сталися у кількох населенних пунктах.

З одного боку це агонія влади і тих кримінальних елементів, які її підтримують.

Пояснення якогось нормального, що кілограми ртуті знаходяться у вікон “Світлого дому” і де мешкають безпритульні діти – я не бачу жодного. Це вандалізм”.


Керівник обласного штабу Ющенка Олексій Козаченко повідомив, що заяви з приводу погроз прихильникам Ющенка у Іванівському районі вже передані до райвідділу міліції. У заяві місться вимога ретельного розслідування останніх подій, виявлення і покарання винних.
XS
SM
MD
LG