Доступність посилання

ТОП новини

Про перебіг голосування на Одещині та Миколаївщині.


Петро Каландирець

Народний депутат України (фракція “Наша Україна”) Едуард Гурвіц
Переголосування другого туру виборів Президента України пройшло в Одеській області спокійно. Про це повідомив керівник центру громадських зв’язків обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій Сергій Заблоцький. Цю ж інформацію підтвердили у обласному управлінні МВС України в Одеській області. Тим часом, надходить інформація і про спроби фальсифікацій на різних виборчих дільницях Одещини і Миколаївщини.

У районному центрі Балта, Одеської області, на дільниці №25 округу 139 виявлений прихований пакунок з бюлетенями. За інформацією регіонального штабу кандидата на посаду президента України Віктора Ющенка, “були приховані 57 бюлетенів з помітками навпроти прізвища кандидата Віктора Януковича. Як стверджують у штабі, спостерігачі від Віктора Ющенка схопили за руку одного з членів комісіі, коли Він діставав приховані бюлетені.

Спостерігачі викликали працівників міліції. Складений протокол. Матеріали передані до прокуратури.

Тим часом, у обласному Комітеті виборців України повідомили, що виявлені бюлетені не містили поміток навпроти прізвищ жодного з кандидатів, але “не виключено, що їх планували використати для фальсифікації результатів голосування”.

Переконаність у перемозі Віктора Ющенка, під час повторного голосування другого туру виборів Президента України, висловив і народний депутат України, екс-мер Одеси Едуард Гурвіц (фракція “Наша Україна”).

За його словами, Віктор Ющенко “має перемогти, бо його підтримує народ. Про його лідерство свідчать результати соціологічних опитувань і настрої громадян країни”.

“У Миколаївській області під час переголосування другого туру переможе Віктор Янукович, але в Україні найбільше голосів отримає Віктор Ющенко”. Такий прогноз висловив другий секретар Миколаївського обкому Компартії України Микола Дзарданов. Він зазначив, що представники штабу Віктора Януковича відмовляються надавати інформацію засобам масової інформаціх про перебіг виборів, бо “розуміють, що у їхнього кандидата досить замало шансів на перемогу”.

“В умовах загальної зради продаж відбувається згори донизу, тому союзники Віктора Януковича розбігаються як пацюки з човна”, прокоментував ситуацію лідер КПУ на Миколаївщині Микола Дзарданов.

Представники Одеської обласної організації Комітету виборців України на прес конференції.
Миколаївська обласна організація Соцпартії вважає, що в регіоні кандидат на посаду Президента України Віктор Янукович одержить не більше 60 відсотків голосів виборців регіону, які брали участь у голосуванні.

Миколаївський обласний штаб Віктора Ющенка повідомив, що нині аналізує інформацію про порушення під час голосування. Юристи штабу вважають, що чимало порушень допущено під час “знову організованого голосування “на дому”“.

Розповідає перший заступник голови Миколаївського обласного штабу Віктора Ющенка – Юрій Діденко: “Хотів би відзначити значні порушення з боку місцевих органів влади, особливо сільськими головами. Для прикладу, сільський голова села Бармашове, Жовтневого району, Миколаївської області власним рішенням включив до списків виборців 200 осіб, заявивши, що вони “тут вже досить давно мешкають...”.

Щойно в Одесі завершилася і прес конференція лідера Одеської обласної організації Комітету виборців України Анатолія Бойка. На його думку, “вибори в Одесі і області проведені без суттєвих порушень Закону “Про вибори”“. Щоправда, на цій же прес конференції говорили про значні недоліки зі списками виборців в Одесі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG