Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківщина готується до прийому дітей з Донеччини на Різдвяні свята.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 29 грудня 2004 - Керівники івано-франківського обласного штабу Віктора Ющенка заявили, що розпочинають активну підготовку до вже традиційного прийому школярів та студентів з Донеччини на Різдвяні свята. Це повинно стати ще одним кроком для об”єднання Сходу та Заходу держави. На Прикарпатті впевнені, що такий обмін поглибить зв”язки між реґіонами.

Перемога Віктора Ющенка на президентських виборах аж ніяк не означає, що в країні є переможені. На цьому наголосив керівник обласного штабу Віктора Ющенка голова міста Івано-Франківська Зіновій Шкутяк. І це потрібно усвідомлювати. Адже насправді в державі перемогла справедливість.

“Я боюся слова “перемога”. Тому що якщо є перемога, то є поразка. А якщо є поразка, то потрібно відразу казати, хто потерпів поразку. А якщо говорити, хто потерпів поразку, то треба бути дуже обережним. Тому що ми одне суспільство. І в нас не можна говорити про якусь окрему групу людей. І якщо говорити про перемогу, то треба казати про перемогу демократії над тим, що не є демократією”.

Зіновій Шкутяк подякував мешканцям Івано-Франківщини за їх громадську активність, за те, що вони продемонстрували не лише співвітчизникам, але й сусіднім країнам приклад усвідомлення себе громадянами демократичної європейської країни. Він відзначив також, що іванофранківці були одними з найактивніших у підтримці помаранчевої революції. Зіновій Шкутяк також відзначив, що на виборчі дільниці Прикарпаття під час переголосування другого туру президентських виборів прийшло на сто тисяч виборців більше, аніж у попередньому турі. І це переважно за рахунок заробітчан, які спеціально повернулися для того, щоб підтримати Віктора Ющенка.

Голова міста Івано-Франківська також заявив, що область активно готується до вже традиційного прийняття школярів та студентів з Донецької області на Різдвяні свята. Галицькі сім”ї готові прийняти гостей зі Сходу. Саме такі відвідини поглиблюють зв”язки між Заходом та Сходом держави. Адже вибори вже відбулися. Життя в країні продовжується. А власне майбутнє галичани пов”язують лише з майбутнім об”єднаної Європи.
XS
SM
MD
LG