Доступність посилання

ТОП новини

(18:05) Всесвітня організація охорони здоров’я попереджає про можливу епідемічну катастрофу у країнах Південної Азії, якщо найближчим часом не відновиться постачання питної води у регіонах, які зазнали удару стихії


На сьогодні, за даними Організації, внаслідок землетрусу і цунамі загинули майже 150 тисяч осіб, поранені 500 тисяч.

На сьогодні, за даними Організації, внаслідок землетрусу і цунамі загинули майже 150 тисяч осіб, поранені 500 тисяч.

Міністерство закордонних справ України з''ясовує долю 17 українців, які можуть перебувати в потерпілих від цунамі районах Південно-Східної Азії.

За словами речника МЗС Маркіяна Лубківського, на 4 січня зафіксовані 49 українців, які можуть перебувати в районах лиха. Доля 32 громадян України з’ясована.

Тим часом міжнародна спільнота збільшує допомогу для потерпілих.

Виконавчий директор дитячого фонду ЮНІСЕФ Керол Белламі сьогодні повідомила в Індонезії:

"Для нас першочерговим завданням є зберегти життя дітей, які вже вціліли. Ми хочемо уникнути великих епідемій. У середу ми розпочинаємо вакцинацію від кору. Потім ми лікуватимемо дітей від пережитої травми, щоб вони повернулися до школи, але головне, звичайно, це зберегти їхнє життя".

У Таїланді та Індонезії побував сьогодні і держсекретар США Колін Павелл. Він запевнив керівництво цих країн, що США й надалі допомагатимуть їм у відновленні зруйнованих регіонів і сприятимуть запровадженню системи раннього попередження цунамі.
XS
SM
MD
LG