Доступність посилання

ТОП новини

Прихильники Януковича в Одесі протестують - прихильники Ющенка допомагають хворим дітям.


Петро Каландирець

Мешканець з намету прогресивних соціалістів в Одесі
В Одесі, на Куликовому майдані міста, біля пам’ятника лідеру більшовиків Володимиру Леніну триває акція прихильників Віктора Януковича. Організаторами встановлення наметів виступило об’єднання, яке називає себе прихильними до Української Православної Церкви Московського Патріархату.

До учасників акції на підтримку Віктора Януковича цими днями приєднався і намет обласної організації Прогресивної Соціалістичної Партії України. Тут щодня триває збір коштів на підтримку так званого Комітету захисту Конституції і демократії та збір підписів під гаслом “Одеса - за чесні вибори, Одеса - проти Віктора Ющенка”.

Біля наметів дрова...
І хоча акції прихильників Віктора Януковича не є багатолюдними – серед мешканців міста поширюють газету “Православний телеграф”, яка є виданням проросійської організації “Єдіноє отєчєство”. У згаданій газеті містяться заклики до непокори і невизнання результатів повторного голосування другого туру виборів Президента України. Головний редактор російськомовного “Православного телеграфа” Валерій Кауров стверджує, що “після приходу до влади Віктора Ющенка “православних патріотів” очікують нові утиски російськомовного населення...”

Настрої у середовищі прихильників Віктора Януковича в Одесі залишаються незмінними.

“Це Новоросійський край. Ви забули про це. Донецька, Луганська області ніколи до України не належали. Рідна мова – російська. Ви про це забули. Вас слід судити за націоналізм. Я на власній землі. На Новоросійській землі. Вона ніколи не називалася Україною”, - такими були заяви одного з прихильників Віктора Януковича.

Член Одеської обласної організації партії "Батьківщина" Людмила Шамрай
Жінки - прихильниці Януковича неадекватно реагували і на присутність біля наметового містечка кореспондента радіо “Свобода”. На його адресу вигукували “геть” і заважали виконувати професійні обов’язки.

Стало відомо, що цими днями Одесу має відвідати Віктор Янукович. Серед іншого він виступить і перед учасниками протестів проти оголошених результатів повторного голосування другого туру виборів.

У цей же час активісти обласної організації партії “Батьківщина” передавали Різдв’яні подарунки вихованцям одеської школи інтернату для глухо-німих дітей.

Вихованці школи-інтернату, якому передані подарунки до Різдва
Член партійної організації Людмила Шамрай повідомила радіо “Свобода”, що організована акція “покликана чинити добро для дітей, які цього потребують”. Партія “Батьківщина” в Одесі планує зробити подібні зустрічі у дитячих установах традиційними і висловила задоволення, що відтепер з’явилася можливість для організації акцій милосердя. До перемоги на виборах опозиційного кандидата більшість директорів одеських міських шкіл відмовляли прихильникам Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко у зустрічах і прагненні допомогти дітям.
XS
SM
MD
LG