Доступність посилання

ТОП новини

Акція прибічників Януковича в Донецьку.


Сергій Гармаш

Донецьк, 12 січня 2005 - Донецькі прибічники Віктора Януковича вимагають скликати позачергову сесію облради для визнання незаконним переголосування 26 грудня.

Близько двохсот осіб, переважно пенсіонерок, прийшли в середу вранці до Донецької обласної ради з транспарантами: „Ні Ющенко-Тимошенко!”, „Мир та стабільність Донбасу!”, „Регіони, прокиньтесь!”. Також пікетники скандуванням вимагали: „Референдум!”. Судячи з їхніх плакатів, - мається на увазі референдум про автономію Донбасу.

У вівторок увечері, на мітингу, який Прогресивна соціалістична партія України має намір проводити щовечора, було вирішено пікетувати мерію міста, але протягом ночі плани прогресистів змінились. Передбачалось, що вони зажадають від мера Донецька Олександра Лук’янченка дозволити, всупереч ухваленому ще до виборів рішенню міськради, встановлення наметів на центральній площі міста. Втім, 12 січня вранці пікетники пішли до облради, де вони вручили невідомому, як вони кажуть, „представнику обласної влади” звернення до голови представницької влади області Віктора Колесникова. У зверненні вимагається ”скликати надзвичайну сесію обласної, міської рад для визнання неконституційним переголосування 26 грудня 2004 року”.

Взагалі ситуація в Донецьку спокійна. Прибічники Януковича-Вітренко навіть скаржаться, що на них „ніхто не звертає уваги”. Саме цим вони мотивували своє намагання проникнути у вівторок увечорі на територію донецької ТРК „Україна”. Пікетники ображаються, що ця телекомпанія не транслює їхню акцію безпосередньо з площі Леніна. Телекомпанія Рената Ахметова змушена була звернутись до послуг підрозділу спецвійськ.

У той же час на центральній площі Донецька вже встановлено 9 наметів. Щоправда, важко сказати, скільки з них є жилими. 11-го січня міськрада звернулась до суду зі скаргою про незаконність встановлення наметів на території міста. Рішення суду ще немає.

В середу о 17-й відбудеться черговий мітинг. Ці мітинги, початок яким поклала 8-го січня Наталя Вітренко, більше нагадують лондонський Гайд-парк, де всі охочі висловлюються про все, що в них наболіло. Акції не вистачає бодай якоїсь організації.
XS
SM
MD
LG