Доступність посилання

ТОП новини

Європейський парламент закликає Єврокомісію проголосити чіткі перспективи інтеграції України і переглянути попередні плани співпраці


Євродепутати також пропонують розпочати з офіційним Києвом діалог про спрощення візового режиму та визнати Україну державою з ринковою економікою. Про це мовиться у резолюції, за яку ухвалили сьогодні у Страсбурзі

Євродепутати також пропонують розпочати з офіційним Києвом діалог про спрощення візового режиму та визнати Україну державою з ринковою економікою. Про це мовиться у резолюції, за яку ухвалили сьогодні у Страсбурзі.

Віце-президент Європейського парламенту Яцек Сар''юш-Вольскі (який виступав від імені найбільшої фракції - Європейської народної партії) заявив: "Ми маємо врешті запропонувати перспективу членства для України. Це заохотить Україну продовжити і поглибити курс реформ. Це в наших найкращих інтересах, це в інтересах демократії у цілій Східній Європі". Але у Європейській комісії стримано відреагували на такі рекомендації. Говорить єврокомісар Янеш Поточнік: "Питання вступу України до Європейського Союзу не є на порядку денному. Європейська політика сусідства відрізняється від членства. Але вона дозволить перейти до вищого рівня співпраці з Україною".

У грудні минулого року Рада ЄС ухвалила “План дій”, який розглядає Україну як одну з сусідніх держав Євросоюзу, поруч з Молдовою, Ізраїлем, Йорданією, Тунісом та Марокко.

Європейська комісія, яка розробляла програму співпраці з Україною ще з урядом Януковича, збирається представити цей документ у Києві пізніше цього місяця.
XS
SM
MD
LG