Доступність посилання

ТОП новини

Після новорічних і різдвяних свят відновилася активність політичних організацій у регіонах України.


Михайло Снігур

Інформаційний пост ПСПУ
Дніпропетровськ, 14 січня 2005 - Після всіх січневих свят політичне життя у Дніпропетровську відновилося. Третій день на центральному майдані обласна організація Прогресивної Соціалістичної партії виставляє пікет, на якому збираються підписи на підтримку змін у Конституції щодо федеративного устрою України, організується відсилання телеграм до Верховного Суду від тих, хто вважає, що зміни у Законі про вибори завадили проголосувати, проводиться агітація на підтримку Віктора Януковича.

Говорить член Центрального Комітету ПСПУ Юрій Кляцький: “Це інформаційний пост Прогресивної Соціалістичної партії України. Ми цим займалися до виборів, підчас виборів і після виборів. Інформуємо про ситуацію, висловлюємо свою точку зору і показуємо, як цьому можна протистояти. Мірою наших можливостей ми робитимемо це усюди, в усій Україні, в усіх областях”.

Біля автобусу з написом “Навіки з Росією” невеликий натовп з 20-30 осіб. Молоді люди похмурого вигляду погрожують тим, хто вголос висловоює свою незгоду з твердженнями агітаторів.

Аргументи агітаторів на користь Віктора Януковича: “Чому Янукович сидів? Так і Чорновіл сидів, і Ленін сидів, і Сталін сидів. А Лазаренко і зараз сидить. Та хіба мало у когось чогось було. Кажуть – від тюрми та суми не зарікайся. Всі під Богом ходимо. А якщо, припустимо, хтось шапки крав?”

Тимчасом керівники обласних партійних організацій, які входять до блоку Віктора Ющенка, на спільних засіданнях обговорюють проблеми майбутніх призначень на керівні посади у області. У першу чергу йдеться про посаду голови обласної адміністрації, яка після звільнення Володимира Яцуби залишається вакантною.

Юрій Алєксєєнко
Говорить голова обласної організації Соціалістичної партії Юрій Алексєєнко: “Після перемоги Ющенка багато з’явилося таких людей, які були у нинішній владі, які проводили антинародну політику Кучми – Януковича в життя. Зараз вони переметнулися під знамена Ющенка. І багато з цих людей претендують на посаду голови облдержадміністрації. Вчора ми запросили голів обласних організацій партій демократичного спрямування. Тут були Ліберальна партія України, Молодіжна партія України, Народний Рух України, партія Наша Україна, Соціалістична партія, партія “Солідарність”, Соціал-демократична партія України, Українська Народна партія, Українська Республіканська партія “Собор”, Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”. Наша стурбованість і це зібрання були викликані тим, щоб у нову владу не прийшли ті люди, які були при владі і уособлювали кланово-олігархічну владу Кучми - Януковича. Вони зараз рвуться до влади. Ми хочемо звернутись і у засоби масової інформації і до майбутнього президента Ющенка з застереженням, щоб не скомпрометувати народну перемогу у цих виборах призначенням тих людей, що уособлюють собою владу Кучми - Януковича”.

Юрій Алексєєнко не назвав прізвищ претендентів на керівні посади. Відомо, що зараз на посаду голови Дніпропетровської обладміністрації претендують кілька народних депутатів і посадові особи нинішньої адміністрації. За словами Юрія Алексєєнка про конкретних кандидатів на керівні посади мова піде після інаугурації нового президента.
XS
SM
MD
LG