Доступність посилання

ТОП новини

Штаб кандидата на Президента Віктора Януковича просить Верховний Суд скасувати рішення ЦВК про визнання Віктора Ющенка переможцем на виборах голови держави


Опозиція називає оскарження результатів переголосування другого туру виборів представниками Віктора Януковича навмисним затягуванням часу з боку влади

Тарас Чорновіл, керівник виборчої кампаніï Януковича, повідомив, що штаб просить призначити нові вибори Президента.

Опозиція називає оскарження результатів переголосування другого туру виборів представниками Віктора Януковича навмисним затягуванням часу з боку влади.

Народний депутат з фракції БЮТ Андрій Шкіль зазначив:

“Просто спрацьовує звичайний та простий принцип, що, як кажуть, хто не наївся, той не налижеться, то вони зараз мають нализатися. З тим, щоб замести ті сліди – що вони встигли вкрасти, а вони багато встигли вкрасти. Подібне відбувається у кожному аспекті, зокрема, і з майном Верховної Ради та Державним управлінням справами. Це усі напрямки державного майна та державними компаніями, з торгівлею землею. Куди не кинь - скрізь є клин”.

Лідер парламентської фракціï “Єдина Украïна” Богдан Губський прогнозує швидкий розгляд судом скарги Януковича:

“Я особисто впевнений у тому, що скарга буде відхилена. Вже найближчим часом буде вирішено питання остаточного оприлюднення факту обрання Віктора Ющенка Президентом Украïни. Вже наступного тижня, виходячи з цього буде проведена інавгурація у Верховній Раді. Верховний Суд може ухвалити рішення завтра, може за декілька днів, але я впевнений, що не пізніше п’ятниці-суботи наступного тижня буде проведена інавгурація, і це стабілізує процеси у суспільстві”.

Нестор Шуфрич представник кандидата на Президента Віктора Януковича говорить, що у разі негативного для штабу рішення Верховного Суду, біло-блакитні розпочнуть акціï масового протесту:

“Якщо Верховний Суд Украïни визнає, що під час проведення виборчої агітаціï наявність такої форми тиску на свідомість виборців, як створення революційноï ситуаціï, створення організаціï типу Комітету національного порятунку, створення наметового містечка – це все є законним, і тим паче є законним під час виборчого процесу, то, мабуть, це можна визнавати нормальним звичаєм, і будь-яка політична сила має право на такі самі форми протесту”.

У понеділок Центральна виборча комісія проголосила переможцем виборів Віктора Ющенка, але публікувати результати виборів Верховний суд заборонив до того часу, поки не буде розглянута скарга кандидата Януковича.
XS
SM
MD
LG