Доступність посилання

ТОП новини

Фолькер Рюе пропонує частіше запрошувати українську молодь на практику до Бундестагу.


Надія Кандиба

Німеччина, 13 січня 2005 - Німецькі політики вирішили не обмежуватися тільки гучними заявами про необхідність допомогти Україні на її шляху до демократії, але закликають перейти до конкретних дій. Так, голова комісії Бундестагу з питань зовнішньої політики Фолькер Рюе виступив за посилену підтримку української молоді. Про це йдеться у поширеному в четвер у Берліні листі депутата від Християнсько-демократичного союзу, адресованого голові німецького парламенту Вольфґанґу Тірзе.

Фолькер Рюе пропонує, зокрема, частіше запрошувати на практику до Бундестагу українську молодь. Як правило, впродовж шести місяців практиканти мають змогу дізнатися з перших рук, як функціонує парламентська демократія в Німеччині. Щоправда, одна з головних передумов для проходження такої практики – добрі знання німецької мови, оскільки молоді люди працюють безпосередньо в офісах депутатів. Голова комісії Бундестагу з питань зовнішньої політики Фолькер Рюе впродовж тривалого часу досить інтесивно займається Україною і не втомлюється вказувати на особливу важливість цієї країни для Європи. В одному із своїх інтерв’ю для радіостанції Deutschlandfunk він пояснив:

“У перспективі не може бути стабільної Європи без стабільної України, хоча б через її важливе стратегічне розташування між Польщею, Росією та Румунією. Ця країна з її 50-мільйонним населенням має великий економічний потенціал і власне також потужне європейське майбутнє, якщо вона матиме шанс демократичного розвитку”, - переконаний Рюе.

Торік німецький депутат кілька разів побував в Україні для того, щоб особисто ознайомитися із ситуацією навколо президентських виборів. Під час цих поїздок його особливу увагу привернула до себе українська молодь:

“Україна – це абсолютно європейська країна. Її молоде покоління дивиться на Європу, і Європейський Союз є дуже привабливим для цих людей”.

Він переконаний, що подальший розвиток України значною мірою залежатиме саме від молодого покоління. Тому передача українцям знань та досвіду є, на думку німецького депутата, найкращою допомогою для України на її шляху до створення вільних та демократичних структур, які б у своїй діяльності керувалися принципами правової держави. На те, що Україна, незважаючи на успіх Помаранчевої революції, перебуває тільки на початку такого шляху, вказують і німецькі коментатори. Як написала газета „Frankfurter Rundschau“, українська революція “сприяла відстороненню людей, які досі перебували при владі; вона припинила виборчі маніпуляції; однак структуру влади вона так і не змінила”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG