Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську сесія міської ради не підтримала вимогу прихильників Віктора Януковича ухвалити рішеня про невизнання результату виборів президента України. Депутати міськради рекомендували Верховній Раді України призначити прем’єр-міністром Юлію Тимошенко.


Михайло Снігур


19 січня у Днпропетровську відбулася сесія міської ради. Сесію пікетували дві групи людей – приватні підприємці під помаранчевою символікою, котрі протестували проти закриття ринку на стадіоні “Металург”, де має бути побудований новий чотиризірковий стадіон футбольного клубу “Дніпро” і група прихильників Віктора Януковича, котрі вимагали ухвалення сесією міськради рішення про невизнання результату виборів президента України. Синьо-білі прийшли з центрального майдану міста, де з 12-го січня обласна організація Прогресивної Соціалістичної партії України проводить щоденний агітаційний пікет. Зранку пікетникам була вручена постанова Бабушкінського місцевого суду про заборону проведення пікету, ухвалена за заявою дніпропетровського міськвиконкому. Проте крім автобуса з гучномовцями на майдані були встановлені шість наметів, частина майдану відгороджена синіми та білими стрічками і керівники обласних організацій ПСПУ, “Русского блоку” та Слов’янської партії, які є організаторами пікету, відмовилися виконати постанову суду.


Говорить Тетяна Орлова, голова обласної організації ПСПУ: “Наші дії залишаються тими самими. Ми залишаємося на майдані. Не тільки я подала заяву. У нас ще й російська громада подала заяву на те, що там буде наметове містечко. Хай нас судять по черзі. Мине 31-е число, я знову подам заяву.”

За словами Тетяни Орлової у наметах цілодобово знаходяться 25 осіб з Дніпропетровська та Запоріжжя і мають приїхати люди з Кривого Рога, Павлограда та Дніпродзержинська. Вимога синьо-білих пікетників про невизнання результату виборів міськрадою проігнорована. Натомість до порядку денного був внесений проект звернення до Верховної Ради України з пропозицією призначити на посаду прем’єр-міністра Юлію Тимошенко. Проект підписали сорок один депутат. Підчас обговорення проекту депутати погодилися з думкою міського голови Івана Куліченка, що таке звернення може бути сприйняте як тиск на Верховну Раду і Президента України.


Говорить депутат Дніпропетровської міської ради Валерій Письменний: “В принципі правильне прийняте рішення - звернення від групи депутатів, які підтримують. Я особисто підтримую. Ми його відправимо не як рішення ради, а як підтримку від групи депутатів.”

Сесією міськради ухвалені бюджет і програма соціального розвитку Дніпропетровська. Місквиконком знову подав заяву до суду, тепер вже вимагаючи заборони і демонтажу наметового містечка прихильників Януковича і Вітренко. Тимчасом на майдані до шести наметів додалися ще два.


XS
SM
MD
LG