Доступність посилання

ТОП новини

Після перемоги Віктора Ющенка в Одесі чекають на кадрові зміни у владі.


Петро Каландирець

Прихильники Ющенка на Півдні України з радістю зустріли ранкове рішення Верховного Суду України, яким відхилена скарга екс-кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка. Вони очікують і радикальних кадрових змін в регіоні, звільнення тих чиновників, які закликали до сепаратизму, оновлення владних структур на місцях.

Голова Партії захисників Вітчизни, народний депутат України з Одеси Юрій Кармазин переконаний, що “внаслідок суперечок у судах Україні завдана шкода. Чиновники дограбовували країну, а ухвалені останнім часом парламентом рішення не відповідають нинішньому етапу розвитку економіки держави. Новообраний Президент та новий уряд нині не будуть готові стрімко виконати все те, що ухвалила Верховна Рада України”.

Народний депутат України Юрій Кармазін
Народний депутат України Юрій Кармазин заперечив позитивну роль керівництва СБУ та військової розвідки у перемозі учасників Помаранчевої революції. В ексклюзивному інтерн”ю радіо “Свобода” він назвав це величезним блюзнірством і великою брехнею”.

Юрій Кармазин: “Я можу свідчити, що зовсім інші люди рятували революцію, а не ті, які сьогодні примазуються до неї. Жодного стосунку вони до неї не мають. Вони мають бути всі зняті з посад і забуті українським народом. Нічого позитивного вони не робили.

Сьогодні, після перемоги, я можу сказати, що набагато більше, ніж люди, які хочуть себе показати героями революції, зробила така одіозна фігура як міністр внутрішніх справ Білоконь. Він не хотів виконувати антизаконних наказів, для цього перебував на лікарняному і робив інші речі, які згодом стануть відомі”.

Народний депутат України Едуард Гурвіц
Ще один народний депутат, екс-мер Одеси Едуард Гурвіц переконаний, що Верховний Суд “тільки залишив у силі вже винесений народом вирок режиму”.

“Взагалі, поведінка засудженого, який домагається виправдання, досить часто розповідає про нього більше, ніж скоєний злочин. І це була єдина інтрига процесу.

Аргументи і поведінка команди Януковича не залишили сумнівів у тому, що їхня поразка - не випадковий збіг обставин. У будь-якому, навіть надзвичайно хворому суспільстві, переконані прихильники таких лідерів і таких команд завжди будуть у меншості. Ці лідери надзвичайно дрібні, щоб спробувати утворити диктатуру і надзвичайно жадібні, щоб відмовитися від політичного шулерства”.

Що стосується Одеси, сказав Едуард Гурвіц, тут усі переконані: в країні, де бандити вже не при владі, вони обов”язково мають сидіти у в”язниці. Цю обіцянку Віктора Ющенка чимало одеситів сприйняли як особисту обіцянку Одесі.

Заступник голови Одеської обласної організації партії “Батьківщина” Олег Афонін повідомив радіо “Свобода”, що “коаліція “Сила народу” буде вимагати кадрових змін у регіоні”. Він запевнив, що “якщо Одеський міський голова Руслан Боделан не відповість перед Законом за заклики до відновлення так званого Новоросійського краю та інші свої дії, опозиція знову закликатиме мешканців Одеси вийти на вулиці для проведення акцій протесту”.

Прихильники Віктора Януковича в Одесі, серед яких проросійська організація “Єдіноє отєчєство” і Союз православних громадян, заявили, що продовжать акції протесту проти рішення Верховного Суду, яким визнали обрання Віктора Ющенка Президентом України.
XS
SM
MD
LG