Доступність посилання

ТОП новини

Консервативна опозиція у німеччині підтримуватиме надання Україні перспективи членства в ЄС.


Надія Кандиба

Німеччина привітала Віктора Ющенка зі вступом на посаду президента. Останнім часом у цій країні дедалі гучніше лунають голоси про надання Україні перспективи членства в Європейському союзі. Принаймні депутати Бундестагу від консервативної опозиції заявляють про свою готовність підтримувати її на цьому шляху.

Про Україну в Німеччині тепер знають усі. Навіть дитячий канал Другої програми німецького телебачення ZDF у своїх новинах для маленьких глядачів не забув розповісти про зміну влади в цій країні. Більше уваги Україні приділяється тепер і на офіційному рівні. Як заявив міністр закордонних справ Німеччини Йошка Фішер, мирна зміна влади в цій державі є суттєвим внеском у стабільність та демократію в усьому регіоні. Німецькі політики схвально відгукнулися в зв”язку з тим, що у свою першу закордонну поїздку як глава української держави Віктор Ющенко відправився до Москви. Говорить член фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Манфред Ґрунд:

“У зовнішній політиці Україна мала б знову налагодити тісні стосунки з Росією, оскільки це її важливий торговельний партнер. Україна залежить від неї і в енергетичному плані. На мою думку, це дуже добре, що Віктор Ющенко відразу поїхав до Москви. Сподіваюсь, що йому вдасться встановити рівноправні стосунки із сусідньою країною”, - сказав Ґрунд.

Німецький депутат наголосив також на важливості зближення України з Європейським союзом і виступив за надання Україні перспективи членства в ЄС.

“У Німеччині є чимало прихильників такого шляху – особливо серед опозиції, серед Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів. Якщо Україна, яка йтиме демократичним шляхом розвитку, прагнутиме членства в Європейському союзі, то вона може розраховувати на нашу підтримку”, - сказав Ґрунд.

Він визнав, що події в Україні спричинили зміни в німецькій зовнішній політиці щодо неї. За словами депутата Бундестагу, в Німеччині нарешті зрозуміли всю важливість цієї країни для стабільності регіону. Манфред Ґрунд звернув увагу на важливість підтримки реформ в Україні і виступив за її приєднання до Світової організації торгівлі. На думку депутата, українську економіку слід визнати ринковою. Крім того, Манфред Ґрунд наголосив на важливості спрощення в майбутньому візового режиму з Україною.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG